wedi Vapor, som gummistøvler i regnvær

Dato: 10 Feb 2021

Fornuftig og 100% vann- og damptett.

Isolering i fuktige miljøer stiller høye krav – Vapor våtromsplate-system fra wedi er et åpenbart valg i bygninger hvor dampbelastningen er konstant og ekstremt høyt eller på steder, hvor dampbelastningen skal reguleres, er det høy risiko for fuktrelaterende problemer og korrosjon. Isolering av den type bygninger er ofte en utfordring og derfor er det nødvendig at tettheten av spredning av vanndamp holder høyeste standard.

Med en SD-verdi på hele 85 er wedi Vapor våtromsplate-system et åpenbart valg til konstruksjoner med en høy fuktbelastning, som feks i:

 • Svømmehaller
 • Treningssentere
 • Storkjøkken
 • Vaskerier
 • Slakterier
 • Samt innenfor en rekke industrier – kjemikalie, papir, olje, matvarer etc.
 • wedi Vapor våtromsplate-system er godkjent i Husproduktportalen

  Som det eneste våtromsplate-systemet er wedi Vapor systemet godkjent i Husproduktportalen til bruk i svanemerkede konstruksjoner.

  Husproduktportalen er et verktøy for lisenssøkere for å finne produkter som kan brukes i svanemerkede byggeprosjekter og til å skape materiallister til egne prosjekter. Husproduktportalen er en søkbar database som inneholder produkter, som enten er Svanemerket, har EU-miljømerke eller er "oppført" til bruk i Svanemerkede husprosjekter.

  Her i Norge bruker vi Svanemerket – og utviklingen sprer seg. Hos oss i Norge er hele 12% av nybyggmassen i dag svanemerkede bygninger, også i Sverige blir det gradvis mer. Det er heller ikke noen tvil om at det er en utvikling også i Danmark, og det vil komme mer til utrykk i de kommende årene.

  Et godt eksempel var konkurransen om en ny skole i Sundby på Lolland-Falster. Skolen blir den første av sin type i Danmark som blir sertifisert etter den anerkjente merkeordning. Barn tilbringer i løpet av sin skolegang omkring 11.000 timer på skolen, så det er ingen tvil om at visjonen gir god mening og at det helt sikkert kommer mange flere til i de kommende år.

  Hva er svanemerket konstruksjon?

  Du kjenner sikkert allerede svanemerket fra dagligvarebutikken, hvor husholdningsprodukter som oppvaskmiddel, vaskepulver osv. er svanemerket. Svanemerket er verdens tøffeste miljømerke og gir garanti for at produkter er klimavennlige, har en minimal miljøbelastning og lever opp til strenge helsekrav.

  Den samme tankegangen er gjeldende med svanemerkede bygninger. Gjenbruk av materialer og treprodukter skal være bæredyktig sertifisert. Samtidig skal helsekravet imøtekommes med et godt inneklima, mens det er strenge krav til miljø- og helseskadelige stoffer i både byggematerialer og kjemiske produkter.

  Fakta om wedi Vapor våtromsplate-system

  SD-verdi: wedi Vapor våtromsplate-systeme har en SD-verdi på 85. (Z-verdi på 555,64 GPa m² s/kg)
  Tykkelse: Platene leveres i to tykkelser – én på 12,5 mm og én på 20mm. I 2021 blir de etterfulgt av plater i tykkelse 50mm og 80mm.
  Bredde: 60cm og 90cm
  Lengde: 250cm
  Følgende wedi-produkter er godkjente i Husproduktportalen til bruk i Svanemerkede byggeprosjekter:

 • wedi Vapor SD85 N damptett og vanntett våtromsplate
 • wedi 620 damptett tetningsmiddel
 • wedi Tools tetningsbånd og tetningshjørner (innvendige og utvendige)
 • wedi våtromsplate (S-foam) i alle størrelser og fasonger
 • wedi 610 lim-, og tetningsmasse
 • Wedi Tools mansjetter (til rørgjennomføringer)
 • Wedi Vapor våtromsplate har en Sintef godkjennelse (TG 20663) for det norske marked og en MK-godkjennelse (MK 7.32/ 1862) for det danske markedet.

  Se mer om wedi Vapor våtromsmembransystem her.

  For ytterligere informasjon kontakt:

  wedi Skandinavia/Norge
  +47 45 48 87 00
  info@wedi.no