Wedi - så lett å gjøre at selv hjemmefikseren blir overrasket

Dato: 28 Apr 2021

Nytt og funksjonelt bad for par i en bevaringsverdig bygning

Et nytt, smart og funksjonelt bad sto høyt på ønskelisten til paret Rasmus Errebo og Nina Quist. De var imidlertid opptatt av flere ting - den begrensede størrelsen på rommet, de bevaringsverdige vinkler i huset og ikke minst brannkravene som følger med i dag, både i forhold til deres bevaringsverdige bygning og BR18.

Nina hadde dermed et bredt spekter av ønsker og krav til den lille plassen. Hun ville ha muligheten til å vaske og tørke klær, ta en dusj og at rommet kunne brukes av hele familien på to voksne og to barn. Samtidig var en av hennes drømmer å ha en rengjøringsvennlig hylle i dusjkabinettet for sjampo og såpe, samt et vinduskarm som kunne brukes til oppbevaring.

Reservasjoner gjort til skamme

”Vi hadde noen veldig spesifikke ønsker, men bor samtidig i et bevaringsverdig hus med skjevvinkler, så det er mange hensyn når det gjelder renovering. Men med de smarte og fleksible løsningene fra wedi som var enkle å tilpasse til våre spesielle behov, fikk vi virkelig alt vi har drømt om.

Hvis badet skulle bygges med mer tradisjonelle materialer, er jeg redd for at vi ikke hadde klart å utnytte plassen like bra som den har blitt”, sier Nina Quist.

Spar plass med et ultratynnt dusjelement

Gulvsystemet som brukes på dette badet er Fundo RioLigno 90x90 cm - bare 25 mm høyt, wedis tynneste gulvsystem, som er genialt for renoveringsprosjekter med høydeutfordringer.

Skarpe fordeler med Fundo RioLigno:

  • Underbyggingselement som sikrer riktig plassering av avløp
  • Lav installasjonshøyde
  • Rask montering med riktig fall
  • Lett konstruksjon - ideell for trekonstruksjoner
  • Wedis tynneste linjeavløpsbygningsplate (bygger bare 25 mm over bjelkehøyde / spredningskonstruksjon)
  • Tre designalternativer angående slukrist
  • Ufattelige muligheter i formater, både standardstørrelser og tilpassede løsninger

Les mer om Fundo RioLigno her

Gulvvarme er et must

Preline-byggeplaten i 30 mm har også blitt brukt til vannbåren gulvvarme. wedi Preline byggeplate for enkel installasjon av vannbåren gulvvarme på trekonstruksjon eller betong. Platene har lav vekt og er enkle å installere. De fabrikkutfreste sporene gjør det enkelt å montere en 16 mm alu-pex-slange, og med wedi-byggeplatenes utmerkede isolasjonsverdi, sendes varmen tilbake til rommet og sørger for en jevn varmefordeling opp i flisene.

Les mer om Preline her

Wedi hjelper til og med byggherren med brannkravene

Ifm. BR18 det er en rekke nye regler du må leve opp til - inkludert nye og strengere brannkrav. Wedis partnere, håndverkere og entreprenører hjelper dem med å etterkomme dette ved å utarbeide et brannmemorandum, som beskriver branntekniske løsninger for det enkelte prosjekt og som kan gis til brannkonsulenten.

Selv om du - som i dette tilfellet - arbeider med endringer på bygninger over 5,1 meter i en bevaringsverdig bygning, kan det dermed lett være mulig å oppfylle brannkrav og wedi gir råd og hjelp til arbeidet hele veien.

wedi - moderne modulkonstruksjon som gjør arbeidet enklere og raskere

wedis modulsystem med intelligente løsninger og produkter gir entreprenører og håndverkere en rekke fordeler som de kan dra nytte av for å tilpasse badene til kundenes individuelle ønsker og behov.

Eksempler inkluderer en praktisk nisje eller hylle for sjampo og lignende, en benk, en stabil skillevegg med innebygde hyller eller kanskje en individuelt designet servant.

På grunn av den modulære strukturen skiller blant annet wedis systemløsninger seg ut med fordeler som ekstremt enkel planlegging, lynrask installasjon og betydelig kortere ventetid ved flislegging.

Samlet sett minimerer det installasjonstiden og resulterer i god økonomi i prosjektene der wedis-løsninger er inkludert.

wedi Norge GmbH
Åsland 49
1860 Trøgstad

mail: info@wedi.no
Tel.: +47 4548 8700

www.wedi.no