wedi har blitt tildelt og er i et nytt bærekraftig samarbeid med d line

Dato: 16 Okt 2023

Tyske wedi® har i mange år samarbeidet med de beste i bransjen, bl.a. Unidrain, Hansgrohe og nå ikoniske d line. Å jobbe bærekraftig og innovativt er wedi sitt mål og med en fullt integrerbar dusjvegg som inneholder alle installasjoner, skapes nye muligheter.

Senest samarbeider wedi med designmerket d line, som ble grunnlagt i Danmark i 1971 og som omfavner ikoniske danske designere som Arne Jacobsen, Knud Holscher og Bjarke Ingels Group. Samarbeidet foregår i hele Norden, og det er særlig fokus på våtrom i hotellprosjekter, modul-, CLT- og betongkonstruksjon.

I denne forbindelse er 'wedi Sanwell® Shower Wall Module' helt unik; for i dusjveggen med nisje, hvor fabrikken har montert Hansgrohe Ibox eller Qtoo-systemet fra d line, er alle røropplegg for hode- og hånddusj samt rør for vannforsyning av varmt og kaldt vann integrert.

Dusjveggen har også sjamponisje og to skrufaste plater som det kan monteres hånddusjer eller håndtak på.
Innbyggingsbeslag har så langt krevd fresing i veggflaten, noe som er vanskelig og utfordrende, også når det gjelder krav om å overholde lydnivåer i et bygg; fordi vann bråker mer enn du kanskje tror. Derfor er 'wedi Sanwell® dusjveggmodul', utviklet for vanskelige integrasjoner, glimrende for montering direkte på utsiden av CLT- eller betongvegger.

Gjennomtenkt design sparer tid og ressurser
Med 'wedi Sanwell® dusjveggmodul' minimeres de tre tradisjonelle arbeidstrinnene som konstruksjonen av en våtromsvegg krever og dermed involveringen av tre forskjellige håndverkergrupper til kun ett arbeidstrinn. Normalt vil rørleggerarbeid, mur og evt. snekker sammen løse oppgaven med en våtromsvegg som inkluderer vanntilførsel og derav en våtromsmembran. Men med 'wedi Sanwell® Shower Wall Module' er oppgaven løst på forhånd med bare én montering, fordi elementet er så gjennomtenkt.

Dusjveggen er enkel å montere, overflaten er vanntett og godkjent som våtromsmembran i den velkjente wedi-kvaliteten. Kombinert med Qtoos innebygde beslag får forbrukerne et strømlinjeformet og rent utseende. Innbyggingshuset er helstøpt, med innebygget lekkasjesikring og alle rørdeler er VA-godkjent, hvorved alle monteringsfeil minimeres. Med en monteringstid på bare noen få minutter er 'wedi Sanwell® dusjveggmodul' det perfekte valget for både oppussingsoppgaver og nybygg.

Lav kvalitet er sløsing med ressurser – Tenk bærekraft og høy kvalitet
Med d line og armaturserien Qtoo jobber wedi for bærekraftige bygg. d line har nettopp utviklet et Re-handle®-konsept, som kort fortalt handler om at de tar imot originale varer for at de skal bli gjenbrukt.

De reparerer, bytter ut slitte deler og restaurerer dem slik at de blir som nye igjen. Med hver Re-handle® spares miljøet for opptil 90 % CO2-utslipp. For eksempel kan du Re-handle® den samme armaturen opptil fire ganger.

Hver gang forlenger d line 20 års garanti, som sikrer hele 100 års bruk. Med en tilbudspris for et Re-handle®-produkt som er 60 % lavere enn en nyprodusert vare, er det enkelt å ta det bærekraftige valget og resirkulere fremfor å kjøpe nytt.

Ideen om bærekraft har alltid vært en del av d lines DNA; for de leverer kompromissløs tidløs design med 20 års garanti og ISO 14001-sertifiserte produksjonsanlegg. Med Re-handle® har du et av de mest revolusjonerende sirkulære systemene i bransjen, og dermed sparer hver Re-handle® miljøet fra opptil 90 % CO2-utslipp.

Prisbellønnet to ganger og nominert til Construction Efficiency Award 2023
Nylig vant 'wedi Sanwell® Shower Wall Module' to prestisjetunge priser i Tyskland - ZVSHK-prisen for 'Baderomskomfort for generasjoner' og IF-designprisen 'Design Award 2023'. I tillegg ble den geniale dusjveggen nominert til 'Byggeeffektivitetsprisen 2023' på Byggeri'23-messen i mars.

«Vi er stolte av anerkjennelsen som kommer fra byggebransjens egne organer i både Tyskland og Danmark. Det at vi blir belønnet for å tenke effektivitet og bærekraft, slik tilfellet er her - først med 'wedi Sanwell® Shower Wall Module' og Hansgrohe på det franske og tyske markedet og deretter med d lines Qtoo-kolleksjon her i Norden, styrker oss ved at vi gjør det rette med et tydelig fokus på morgendagens løsninger. Vårt samarbeid med d line bidrar også til å styrke vår vedvarende grønne innsats for å redusere CO2-utslipp og optimalisere både byggeprosesser og resirkulerbare materialer. Det er nyttig og rørende», sier Lasse Bo Varberg Ervolder, områdesjef for Skandinavia. 

Vi ses på BYGG REIS DEG