Unik konstruksjon er tro på karakteristisk norsk byggestil, og wedi løser konstruksjonstekniske utfordringer

Dato: 29 Sep 2021

I Skjetten ved Lillestrøm er det 28 rekkehus ‘Nybak Terrasse’, som er utenom det vanlige. Med en sørvendt beliggenhet er det beste lyset sikret, og boligene har lett tilgang til takterrasser og parkering. Badene er innredet med gulv- og veggsystemer levert av anerkjente wedi.

Når drømmen er å bo sentralt bare 25 minutter fra Oslo, 10 minutter fra Gardermoen flyplass og i nærheten av skoler, shopping og barnehager, er Nybak Terrasse svaret. Konstruksjonen er nyskapende og samtidig gjennomtenkt, slik at den med naturlige overflater og veloverveide store vinduer smelter fint inn i naturen rundt - ja, den arkitektoniske opplevelsen er at rekkehusene nesten blir en del av landskapet.

Størrelsen på de vakkert beliggende husene varierer mellom 96,5 og 139 kvadratmeter. Her har du virkelig muligheten til å finne et unikt hjem som du kan sette ditt preg på, og det er veldig spesielt hvor elegante husene ligger i fjellsiden. Bygningene virker uanstrengte og flytende, som om de er integrert i det solide fjellet.

Sjarmerende norsk byggestil tolker egenskapene til stedet
Stedets spesielle ånd, dens ‘Genius Loci’, er i den grad fanget på Nybak Terrasse. Med den unike beliggenheten og ektheten til husene som stolt følger den norske byggetradisjonen med byggkonstruksjonen i tre, kan man forvente at gulvvarme og bad med spa -følelse ble utelukket, men dette er ikke tilfelle; for her har utvikleren alliert seg med lette løsninger fra produsenten wedi. Løsninger som sikrer høyeste kvalitet, muliggjør gulvvarme og som ikke belaster konstruksjonen i den bratte fjellsiden.

Intelligente løsninger fra wedi
I nesten 40 år har wedi, som ble grunnlagt i Tyskland, levert intelligente løsninger for våtrom, gulv og vegger. Kjernen i wedis virksomhet er å ha et produktsortiment som er trygt, grundig testet og som minimerer tiden håndverkerne må bruke på installasjonen, noe som skaper en bedre økonomi og høyere standard i konstruksjonen til fordel for klienten og dermed huseier.

Og i Nybak Terrasse løses dermed utfordringen med å lage solid gulvvarme i et trehus som er bygget inn i fjellsiden på den tryggeste og vakreste måten.

Lette elementer gir åpenbare fordeler
Wedi -systemets letthet gavner den generelle bygningskonstruksjonen, som ofte kan belastes av vekten, for eksempel fra betongkonstruksjon i våtrom. Med wedi 'gulvvarmeplater' wedi Preline 'er høydemålet bare 40 mm. Derfor har det blitt enkelt å etablere gulvvarme selv i bygninger der det ikke var mulig før, eller hvor det rett og slett stilte så store krav til den underliggende konstruksjonen at den ble for utfordrende og ekstremt dyr.

Vektindikasjonene, for eksempel i wedis gulvsystemer, taler for seg selv: Seks kvadratmeter gulv med varme fra wedi veier bare 49 kilo, der f.eks. betongkonstruksjoner på seks kvadratmeter typisk vil veie 720 kilo. Konstruksjonen blir lettere, noe som er en klar fordel ikke bare ved bygging av trehus, men også i andre typer bygninger. Det er mye mer effektivt å bygge med lette materialer, så konstruksjoner blir ikke unødvendig lastet og på selve byggeplassen, sparer både tid og penger når det er lettere å sette bygningselementene på plass i bygninger i flere etasjer eller på byggeplasser hvor tilgjengelighet og tilgang kan være begrenset. av et utfordrende sted.

Topp kvalitet bad
Dagens forventninger til baderomsmiljøet er høye og kravet til kvalitet, sublim standard og spa -følelse oppfylles i Nybak Terrasse, der wedi -produktene har skapt vakre løsninger.

To veggflater i dusjsonen består av wedi Top Wall - designoverflater i naturstein utseende, som har en slitestyrke og slitasjeoverflate med veldig høy styrke, fordi materialet er sammensatt. Top Wall fra wedi består av steinpulver og mineraler støpt med et plastbindemiddel som sikrer den høyeste slitestyrken. Koblingen mellom en spesielt robust overflate og et vakkert naturlig utseende gjør Top Wall til det perfekte valget. Og med det utgangspunktet er det enkelt å kombinere med de andre flatene i rommet, med et utvalg av sanitærutstyr og tilbehør som sammen skaper personlighet og en opplevelse av et rom for velvære.

Markedets mest elegante løsninger for punktavløp
wedi har et vell av produkter som gjør byggeprosessen enklere. For eksempel kan punktavløp på badet lages på flere forskjellige måter, avhengig av hvilke ønsker det er for designuttrykket.

Her er to eksempler på punktavløp fra Nybak Terrasse, som viser hvor godt utfordringen med å lede vannet i dusjnisjen er løst:

Med wedi Fundo Primo og wedi Preline gulvsystem, samt wedi Top Wall skapes boliger for fremtiden
Med wedis kvalitet og testede utvalg garanteres en enklere og raskere byggeprosess. Bygninger er fremtidssikret med wedi, og produktene har bl.a. disse fordelene:

• 100% vannbestandighet
• Gulvelementer og veggpaneler har lav vekt
• Riktig nedgang i forhold til vannavløp på gulvoverflaten
• Slipp på hele gulvet 1: 100 og utenfor selve dusjnisjen
• Gulvene på Nybak Terrasse lever opp til BVN Byggebranchens våtromsstandardfigur 11.2.2C.
• Enkel og rask installasjon
• Installasjonen er enkel
• Integrering i konstruksjonen er problemfri; det er lett å velge andre belegg for veggoverflater og interiør fordi wedi er så fleksibel å jobbe med.

Den vakre beliggenheten gir livskvalitet og overskudd
For de heldige innbyggerne på Nybak Terrasse betyr den vakre og sentrale beliggenheten i Skjetten, med de mange fordelene fra wedi -produktene, livskvalitet og muligheten til å bruke hjemmet som en fantastisk oase midt i en travel hverdag.

Se mer fra Nybak Terrasse her:

Prosjektets nettsted:
https://nybakterrasse.no/#prosjektet

Produktfakta:
Fundo Primo - Se spesifikasjoner
wedi Preline - Se spesifikasjoner
wedi Toppvegg - Se spesifikasjoner