Med wedi er det bare fantasien som setter grenser

Dato: 23 Jan 2024

Å utfordre status quo har alltid vært en del av DNAet til det innovative selskapet wedi, hvor vi setter vår ære i å hele tiden være i forkant av innovativ utvikling innen bransjen. Derfor jobber wedi tett sammen med arkitekter, ingeniører, håndverkere og entreprenører med ambisjon om å utvikle nye produkter og løsninger.

Former og konstruksjoner som utfordrer en konservativ bransje

Et godt eksempel på denne konstante nysgjerrigheten og ambisjonen om å drive utvikling fant sted under arkitektkonkurransen «Nye øyne på byggekeramikk» på messen Nordbygg 2022 i Stockholm.

Her vakte spesielt vinnerbidraget i arkitektkonkurransen, en besøkskaféinstallasjon med navnet «Bind-ihop-bandet» stor oppsikt.

På avstand en naturlig organisk form, som én lang vridd struktur som vrir seg gjennom rommet. Kommer man nærme oppdager man at konstruksjonen – til tross for formene – er kledd med fliser i ulike mønstre, former og størrelser.

En kombinasjon som umiddelbart virker ulogisk og praktisk talt umulig når man tradisjonelt jobber med fliser – og derfor skapte den ferdige besøkskafeen også en wow-effekt for de besøkende, som ved nærmere titt og berøring opplevde et enhetlig uttrykk som var overraskende, lekent og levende.

wedi er den stolte leverandøren av underlaget og designet basert på arkitektenes tegninger.

Elementene er levert gjennom Kakelspecialisten i Stockholm, som har stått for selve byggingen og flisleggingen.

Hos wedi takker vi vinnerarkitektene Fanny Tersmeden, Johannes Henriksson og Oscar Landing for tilliten og samarbeidet.

Med wedi er det bare fantasien som setter grenser

«Det skaper både stolthet og enorm arbeidsglede hos wedi når vi får muligheten til å utnytte vår kunnskap på ulike prosjekter. Å skape det muliges kunst er hele den grunnleggende essensen av wedi – vi skaper det, du ønsker.» sier Lasse Ervolder, Area Manager Skandinavia, wedi GmbH.

Denne typen oppgaver er alltid preget av konstruktive dialoger, nysgjerrighet og en utfordrende dialog. Måten å tenke rundt former og konstruksjoner gjør at alle deltakere i prosessen må tenke utenfor boksen. Dette skaper ville og unike løsninger.

Mange referanser med spesialproduksjon både i Danmark og internasjonalt

wedi Scandinavia har etter hvert bygget opp en lang rekke imponerende referanseprosjekter, hvor spesialproduksjon har spilt en betydelig rolle, ofte innenfor spa og velvære, se mer om dette på www.bygmedwedi.dk/cases