Mot stjernene

Dato: 12 Okt 2023

Bare en 20 minutters kjøretur fra Stockholms travle sentrum ligger det et eventyrlig spa som med sin varme, naturlige innredning og fortettede damp under hvelvede tak gjør noe helt spesielt for kropp og sinn.

Vana Spa ligger vakkert til på luksushotellet Ad Astra by Elite i Stockholm-forstaden Södertälje, Snäckviken.

Luksushotellet ligger rett overfor kanalen hvor skipene seiler, så når du slapper av i et av utendørsbassengene med installert jacuzzi, opplever du det nesten majestetiske synet av skip som glir forbi. Scenen er satt for et unikt spa-eventyr.

Eventyrlig atmosfære i et rom av velvære
Og det er når du går inn i Vana Spa på hotellet at det virkelige eventyret begynner. Lydene fra omverdenen er dempet, lyset er behagelig og den myke atmosfæren av luksus i hver detalj tar over.

Inne i spaet er det eventyr; det er som å gå inn i en stille underjordisk nordisk verden av velvære. Mørke naturfarger og naturens egne materialer på vegger og gulv skaper en intim og trygg atmosfære som kun avbrytes av lyse glasspartier som markerer de ulike spa-fasilitetene.

Takene er dekket med tre, hvor det er installert dempet belysning. Bakveggen, som er laget av tre, gir inntrykk av en tett beplantet skog av bruntømmer. Gulvene er et sklisikkert mørkt skifergulv – som om fjellet utenfor har funnet veien inn hit, og har blitt gulvet i eventyrspaet. Det slanke bassenget, som elegant lar vannet gå helt ut til kanten, har infinity-finesse.

Isbadet er så stort at du kan senke kroppen helt ned i maks 8 graders vann. Etterpå kan badstuen, som ligger rett ved siden av, nytes, og den er konstruert i glass med utsikt til resten av spa-området.

 

Takkonstruksjoner av en annen verden
Dampkabinen og hamamen er ganske spesielle; begge er laget med et hvelvet tak, hvor det er satt inn blide spots. Rommene skaper en omsluttende følelse, som naturlig understrekes av dampen som legger seg som en mild tåke rundt kroppen.

Velværeopplevelser som involverer alle sanser
I spa-området er det en hytte med en gigantisk dusj av varmt tropisk regn, kalddusj eller lette dråper – følelsen av samspillet er himmelsk og du føler deg hensatt til de frodige skogene i Amazonas.

Ved siden av den koselige peisen er det en deilig detalj; for bassenget utenfor kan nås ved å svømme gjennom et innendørsbasseng og ut under åpen himmel, hvor luften treffer ansiktet mens du kan holde kroppen nede i det behagelig varme vannet.

Ad Astra by Elite hotell
Som du vet betyr Ad Astra "mot stjernene", og det er akkurat det en Vana Spa-opplevelse på hotellet gir. Spaet er så fint integrert i det store hotellet som åpner seg ut mot kanalen.

Som Vana Spa-gjest vil du bli godt mottatt fra start til slutt. Følelsen av at livet er behagelig og fint, sitter lenge i kropp og sjel etter at den siste vanndråpen har tørket fra kroppen.

Leverandørsamarbeid fra wedi og Kakkelspecialisten AB

I nært samarbeid med Kakkelspecialisten AB har wedi levert både spesialproduserte og standardelementer til Vana Spa:

  • Spesialdesignede elementer; hvelvet tak, vegger og benkkonstruksjon, for dampkabin og Hammam
  • Konstruksjonsoppbygging rundt opplevelsesdusj