Mer enn 200 tonn CO2-besparelse!

Dato: 18 Jan 2021

2020 gir Tarkett 74 % økning i andel innsamlet materialet for gjenvinning gjennom ReStart®-systemet.

Året 2020 har for mange vært synonymt med utfordrende tider, og endringer. På tross av dette viser markedet og våre kunder, både vilje og behov for fokus på sirkulære tiltak og klimavennlige løsninger. Dette kommer tydelig frem når vi ser på økningen i andel innsamlet materiale 2020 mot 2019. I 2020 øker andelen innsamlet vinylmateriale gjennom Tarkett ReStart® med 74 % mot året før, og vi havner totalt på rett over 129 tonn! Med dette årsresultatet har løsningen bidratt til en reduksjon i CO2-utslipp på mer enn 200 tonn! Men vi vet det er mer å hente.

Tarkett ReStart® er en kostnadsfri tjeneste for deg uavhengig av om du er prosjektansvarlig eller gulvlegger. Per i dag har Tarkett ReStart løsning for:

 • Kapp og installasjonsspill etter vinylgulv
 • Utrevne ftatlatfrie vinylgulv produsert av Tarkett etter 2011
 • Kapp og installasjonsspill etter linoleumsgulv
 • Gamle teppefliser med PA6 garn
 • Både lokale og internasjonale myndighetskrav øker i omfang, og sirkulær økonomi står sterkt på agendaen ved ulike sertifiseringsordninger innen BAE-bransjen. ReStart-systemet fra Tarkett er en praktisk løsning og et konkret tiltak som gir målbare resultater og tall, som for eksempel gulvlegger eller prosjektlederen kan putte rett tilbake i sine rapporteringssystemer.
  Det eneste vi krever er at innholdet i sekkene og burene er sortert, og på avtalt plass til avtalt tid.

  For å ta del i Tarketts ReStart-program, kontakt din lokale Tarkett representant for mer informasjon om programmet og hvordan det fungerer.

  Her finner du mer informasjon om løsningen for blant annet vinylgulv.