Oppdatert linoleumskolleksjon med flere farger og mattere overflate fra Tarkett

Dato: 28 Feb 2022

Et tidløst og moderne interiørmateriale

Linoleum har i all tid blitt verdsatt for sin naturlige skjønnhet, slitestyrke og allsidighet. Med Tarketts nye linoleumskolleksjon introduseres en mattere overflate som gir gulvene en unik taktil følelse av et naturmateriale. Den oppdaterte kolleksjonen kombinerer både det klassiske ved materialet, og det moderne ved designet. 

Til denne lanseringen har Tarketts designere tatt frem en harmonisert palett med over hundre farger i fem subtile mønster, inspirert av naturens elementer slik som løvfiber og naturlige nyanser som lin. Materialet er tilpasset både gulv og vegg, og er elastisk nok til å skape alle typer former: rette og avrundede, gulv og vegger, arkitektoniske detaljer og møbler.

SE HELE KOLLEKSJONEN – KLIKK HER

Unike bærekraftige egenskaper
Tarketts linoleum har en homogen konstruksjon montert på jute, noe som også gjør gulvene enkle å gjenvinne. Vi har utviklet en metode for å skille juteunderlaget fra linoleumssjiktet, og kan dermed ta tilbake utrevne linoleumsgulv gjennom retursystemet ReStart®, og bruke det som råvare i produksjon av nye.

Klimagevinsten ved gjenvinning er betydelig, og for hver kvadratmeter med utrevet linoleum som vi gjenvinner reduseres klimagassutslippet med 5,4 kg* CO2e. Som et resultat av naturlige råvarer og klimasmart produksjon har Tarketts 2,5 mm linoleum et meget lavt klimaavtrykk**.

Alle linoleumsgulv fra Tarkett er miljømerket med Svanen, og sertifisert med minimum Cradle to Cradle®-sølv.

VIL DU LESE MER OM GJENVINNING AV LINOLEUM – KLIKK HER

Et funksjonelt interiørmateriale for barnehager, universiteter og kontor
Tarketts linoleum er et slitesterkt og lettstelt materiale med egenskaper som gjør det velegnet som innredningsmateriale i mange offentlige miljøer slik som kontorer, museer eller skoler. Tarketts estetisk matchende linoleumskolleksjoner gir et komplett utvalg som både møter og kan tilpasses en rekke strenge krav til funksjonalitet; slik som lyddemping, strømavledning, sklisikkerhet eller som veggkledning.

LES MER OM LINOLEUM SOM INNREDNINGSMATERIALE – KLIKK HER

* Climate benefits from recycling flooring waste, September 2021
** ”Cradle to gate”, A1-A3 - EPD N°4789356590.101.1