Heterogen vinyl med sterke miljøargumenter og ny fargepalett

Dato: 6 Mai 2024

Tarkett har oppgradert den velkjente vinylkolleksjonen Excellence, og gjort de heterogene produktene til en alt-i-ett løsning for arkitekter og designere.

Den nye versjonen av Tarkett Excellence gjør det mulig å skape unike, sunne og harmoniske interiører i arealer med mye trafikk. En kuratert og ny fargepalett med moderne og mer tidløse nyanser, mønstre og overflater gjør det mulig å sette sammen en helhet med farger og teksturer fra de fire oppdaterte seriene med vinyl for gulv, vegger og trapper.

Excellence kommer nå med mange nye design

  • En serie meget realistiske tre-, betong-, marmor- og terrazzodesigns som kan kombineres på uendelig antall måter.
  • Chevron, OSB og kryssfinér i varme nyanser. Design etterspurt av arkitekter og designere som ønsker å skape spennende interiører.
  • Dempede og mer levende farger og nyanser, som gjenspeiler trenden og ønsker om mer subtile toner.
  • En serie fargede betongdesign matcher mønstrede produkter og andre overflater. Med den nye matte finishen på alle produktene gis det dybde i fargene og en følelse av ekte tekstur.
  • I den oppgraderte kolleksjonen er det også fem design med realistiske og tidløse parketter i XXL-format. Det skaper realistiske inntrykk av «tregulv» der det er ingen gjentakelse av designet på over seks meter.

Nå er Tarkett Excellence en komplett heterogen kolleksjon for arkitekter som trenger et stort utvalg.

Fargekartet setter tonen i krevende og travle arealer med høye krav

Tarkett Excellence er produkter for miljøer som krever mye. De gjennomtenkte kolleksjonene legger til rette for helhetlige designløsninger for gulv, vegger og trapper i travle arealer innen helse, eldre- og sykehjem, institusjoner og skoler. For arkitekter og designere som ønsker å skape tilpassede, varige og autentiske interiører, finnes et komplett utvalg av produkter som inkluderer Excellence Genius (vårt alternativ for løstlegging), Platinium, ProtectWALL og TX Stairs.

Alle seriene tilbyr en enestående akustisk komfort - opptil 19dB lydreduksjon - noe som er spesielt viktig i skole og utdanning for å hjelpe studenter og elever med læring og konsentrasjon. Alle fire seriene produseres for å tåle robust bruk av mennesker, utstyr, senger eller rullestoler uten behov for gjentatte reparasjoner eller renoveringer.

En nyhet for den oppgraderte Excellence-serien er overflatebehandlingen Tektanium(TM) - et innovativt PU-belegg som gjør gulvet lettere å rengjøre, mer hygienisk og gir motstand mot riper, slitasje og flekker. Ideelt for sykehus og eldrehjem.

Alt i alt, med sin gode akustikk og naturtro design, vil denne samlingen av høytytende produkter forbedre en følelse av ro og velvære, og bringe frem en følelse av 'hjem' for alle brukerne av arealene.

Designet med bærekraft i tankene

Bærekraft står høyt på agendaen. Kolleksjonen er designet for å være skånsom mot planeten, produsere mindre avfall og lavere karbonutslipp. Den er produsert i Tarketts fabrikk i Europa, noe som reduserer transport og tilhørende karbonutslipp. Produktets avkapp er resirkulerbart, og nivået av gjenvunnet innhold er så høyt som 29% i noen serier, noe som reduserer avfall og karbonavtrykket ytterligere. Hvert produkts gjenvunnede innhold er dokumentert i tredjepartsverifiserte Environmental Product Declarations (EPDer) som tilbyr en stor grad av transparens. Vinylavkapp, som deretter resirkuleres til nytt produkt, samles inn gjennom Tarketts ReStart®-program for tilbakelevering og resirkulering. Excellence Genius kan resirkuleres etter bruk via ReStart® og sikrer at karbonavtrykket er så lavt som 4,10 kg CO2 per kvadratmeter. Optimal luftkvalitet innendørs er et annet hovedfokus, samt at seriene er designet for å produsere ultra-lave VOC-utslipp og de er fri for ftalater, biocider og tungmetaller.

Her finner du alle heterogene gulv fra Tarkett