Tarkett med ny Svanemerket parkettkolleksjon

Dato: 22 Feb 2023

Tarkett har lansert Grace, en ny og Svanemerket parkettkolleksjon. Med en unik og nyutviklet lakk har gulvene fått et ultramatt utseende og en slitesterk, lettstelt overflate.

Svanemerket og sertifisert
Grace er Svanemerket takket være gulvenes høye andel fornybare materialer, god slitestyrke og at det oppfyller Svanens strenge krav til helse- og miljøfarlige stoffer. For at et produkt skal bli godkjent, kreves sertifikat og dokumentasjon samt omfattende tester av uavhengige laboratorier. Parkettkolleksjonen Grace er blant annet testet for å sikre at gulvene oppfyller kravene til lave utslipp og dermed bidrar til å skape et sunt inneklima. Også Tarkett sine produksjonsenheter er kontrollerte og godkjente – hvor en viktig faktor for vurderingen er at produksjonen er energieffektiv.

Grace er også sertifisert med bærekraftmerkingen Cradle to Cradle®, og hele kolleksjonen er PEFC (PEFC / 05 – 35 -125) sertifisert for bærekraftig skogbruk**.

Et varig og holdbart design er bærekraftig
I Grace samarbeider den supermatte overflatebehandlingen, den myke børstingen og de delikate nyansene i et gulv som holder seg vakkert over tid. Kolleksjonen er behandlet med Proteco ExtraMatt*, en ny lakk som gjør gulvene slitesterke og lettstelte i hverdagen. Lakken tilfører Grace-gulvene en matt og silkemyk overflate der verken skinn eller glimmer oppstår i treets tekstur, uansett lysforhold. Gulvets overflate er børstet for å fremheve eikens naturlige årring og karakter.  

Tregulv og parkett er i seg et bærekraftig valg på bakgrunn av råmaterialenes opprinnelse og karakter i naturen. Når man bruker et tregulv sliter man samtidig ikke på selve treet, men på overflatebehandlingen. Det er derfor viktig at denne er så sterk som mulig, ettersom man ellers må slipe om gulvet oftere.

Å utvikle en ny overflatebehandling for tregulv tar tid, og Tarkett har jobbet med det nye patenterte* lakksystemet i mer enn to år for å sikre de beste egenskapene når det gjelder bærekraft, teknisk ytelse og utseende.

Tidløst interiør
Grace-kolleksjonen består av 1-stavsgulv i ulike bredder, 3-stavsgulv og rutebord – totalt tolv eikegulv i seks fargefamilier i varme, naturlige og harmoniske toner. Fargenyansene er tatt frem med vårt nordiske interiør i tankene, og gir et moderne uttrykk til et tidløst interiør.

Gulvet er en av rommets største flater, og påvirker i stor grad øvrig interiør som farger, møbler og inntrykket av rommet. I tillegg er det en langsiktig investering. Derfor anbefaler vi deg å starte med valg av gulv tidlig i oppussingsprosessen, og se viktigheten av å bruke god tid på å finne riktig gulv.

Begynn oppussingen med gulvet – les mer her.

* Patentsøkt WO2021/152084

** PEFC er verdens største sertifiseringssystem for bærekraftig skogbruk. PEFC-merket på et trebasert produkt viser at det er laget av treråvare fra bærekraftig forvaltede skoger i henhold til PEFCs krav.

LES MER OM PARKETTKOLLEKSJONEN GRACE HER