Interiør med særpreg og resirkulerbare gulv

Dato: 21 Aug 2023

Tarketts iQ-kolleksjoner er kjent for enestående funksjonelle og tekniske egenskaper, men byr også på unike designmuligheter. I tillegg er gulvene fullt resirkulerbare.

iQ-gulv som interiørmateriale i kafeer, butikker og kontordesign
Tarketts innovasjonsarbeid omkring bærekraft, sirkularitet og design har inspirert arkitekter og interiørarkitekter til å benytte gulvmaterialer som designelement i tradisjonelle bruksområder i lang tid. Takket være de unike tekniske egenskapene og slitestyrken til iQ-gulvene er dette et designmateriale som egner seg meget godt i trafikkerte miljøer som sykehus, skoler og eldrehjem så vel som i designsterke innredningsprosjekter innen butikk-konsepter og høyprofilerte kontorer.

Med sitt finstemte mønsterbilde og en fargekomposisjon som viser lekenhet og nordisk eleganse i dynamisk samspill, har kolleksjonen iQ Surface som et eksempel, blitt en innredningsfavoritt i mange ulike miljøer og rom.

Klassiske og innovative design-gulv
Design er ikke bare trender og farger. Design handler også om formgivning og bærekraftige kvaliteter. For Tarkett innebærer det blant annet å legge til rette for at iQ-gulvene designes for sirkulært kretsløp, og at gulv som monteres og brukes i interiørprosjekter i dag kan gjenvinnes i fremtiden gjennom vårt ReStart-system.

Tarketts iQ-gulv produseres i Ronneby, Sverige, og er et materiale kjent for høy slitestyrke og lang levetid. iQ-serien er et foregangsprodukt innen sirkulær omstilling og økodesign, og videreutviklingen av iQ-kolleksjonene til det moderne designmaterialet det er i dag, oppfyller markedets ønske om designbredde, teknisk ytelse og miljøegenskaper.

Leken utforming uten kompromiss med design på Halden bibliotek
Da Amstrat AS på oppdrag fra Halden kommune skulle bygge om et gammelt kjøpesenter til flerbruks- og kulturhuset Skofabrikken, ble hovedfokuset til interiørarkitektene i Pil.id å skape et bygg med miljøer og tjenester til glede for alle innbyggerne i hverdagen.

Det ferdige biblioteket fremstår med skreddersydde og gjennomtenkte løsninger i form av unike plassbygde møbler, og små soner som skaper en lun atmosfære og trygge rammer for læring.

I bibliotekets to etasjer ble det resirkulerbare vinylgulvet iQ Surface valgt som en base for interiøret. Et designgulv med en slitesterk og vedlikeholdsvennlig overflate.

Les om referanseprosjektet Halden bibliotek på våre nettsider