Linoleum fra Tarkett i varme farger med matt overflate, og meget lavt klimaavtrykk (A1 – A3)

Dato: 10 Okt 2022

Tarketts linoleum er tilgjengelig i en harmonisert palett med over hundre farger i seks subtile mønstre, og med en overflate som er matt, behagelig og slitesterk. I dag resirkulerer vi både installasjonsavfall og utrevne linoleumsgulv for å bruke som råvare til nye gulv. Materialets naturlige råvaresammensetning, kombinert med klimasmarte investeringer i produksjonen gir svært lavt klimaavtrykk (A1-A3).

Alle Tarketts linoleumskolleksjoner har en overflatebehandling som gjør gulvet motstandsdyktig og lett å rengjøre, og det trengs ingen polish, voksing eller annen kjemisk behandling i løpet av levetiden. Dette reduserer både gulvets livssykluskostnad og klimafotavtrykk. Akustikkbakside med 19 dB trinnlyddemping er tilgjengelig som standard eller valgfritt for alle farger og mønstre.

Det estetiske ved linoleum er unikt.

Det estetiske ved linoleum er unikt, men materialets sammensetning og egenskaper gjør det også til et motstandsdyktig kvalitetsprodukt med vesentlige sirkulære egenskaper. Materialet passer for både gulv og vegger og er fleksibelt nok til å brukes på alle typer overflater: kvadratiske, avrundede, og gulv og vegger. Et designmateriale med egenskaper tilrettelagt for arkitektoniske detaljer og møbler.

A picture containing textDescription automatically generated

SE HELE KOLLEKSJONEN HER

Ny EPD viser laveste CO₂-utslipp for Tarketts linoleum 2,5 mm

I dag resirkulerer vi ikke bare installasjonsavfall av linoleum, men også gamle linoleumsgulv som rives ut ved rehabilitering og riveprosjekter. Materialet bruker vi som råvare i produksjonen av nye gulv, takket være vårt returprogram ReStart.

Klimafordelen ved resirkulering er betydelig; for hver kvadratmeter linoleum som resirkuleres reduseres klimagassutslippene med 5,4 kg* CO₂e/kvm. Som et resultat av materialets naturlige råvarer og klimasmarte investeringer som er gjort i fabrikken, har Tarketts 2,5 mm linoleum et negativt klimaavtrykk på -0,585 kg** CO₂e/kvm (fra råvareutvinning til produksjon, A1 – A3).

Alle Tarketts linoleumsgulv er miljømerket med Svanen og sertifisert i henhold til minimum Cradle to Cradle sølv.

*Rapport: Climate benefits from recycling flooring waste, September 2021.

** "Cradle to gate" A1-A3 - EPD N°4789356590.101.1.