Tarkett relanserer to av sine mest innovative og klassiske gulvkolleksjoner; iQ Granit og iQ Eminent

Dato: 29 Apr 2022

Nå er vinylkolleksjonene iQ Granit og iQ Eminent oppdatert med moderne farger og subtile mønster. I tillegg er det nå mulig å bestille kolleksjonene med bioattribuert vinyl, Biovyn™.

Klassiske iQ-gulv som bidrar til utvikling av et fossilfritt samfunn

Både iQ Granit og iQ Eminent har sin opprinnelse fra Ronneby i Sverige, hvor de fortsatt designes og produseres. Nytt for denne lanseringen er at begge kolleksjonene nå kan bestilles med bioattribuert vinyl, Biovyn™ på forespørsel. Det er en løsning som innebærer at den fossile råvarer er erstattet med fornybar biomasse, og tilført produksjonen i henhold til prinsippene om massebalanse. For iQ Eminent og iQ Granit produsert med Biovyn™ blir utfallet et 36 % lavere klimaavtrykk sammenlignet med iQ-gulv produsert kun av fossile råvarer. Løsningen kan derfor være et bidrag til bedre poenggivning i byggebransjens miljøsertifiseringer slik som LEED, WELL og BREEAM-NOR.

Oppdatert design og nye farger – samme slitestyrke og tekniske ytelse

Kolleksjonene har fått et subtilt mønsterbilde med en moderne fargepalett som er satt sammen for å gjøre det enkelt å kombinere design, og skape harmoniske miljøer – også i pleiemiljøer for personer med demens. Samtidig vil fargene være like vakre hver for seg.

iQ-serien er kjent for å være slitesterke gulvløsninger designet for lang holdbarhet og god ytelse i teknisk krevende miljøer som skolebygg og sykehus. Men dette er også et spennende designmateriale for private hjem og kreative interiørprosjekter med spesielt fokus på design og bærekraft.

LES MER OM KOLLEKSJONENE HER

Produksjon og gjenvinning i Sverige for iQ-gulv

iQ Granit og iQ Eminent har sin opprinnelse fra, og produseres fortsatt i Ronneby, Sverige. Det er også der innovasjonsteamet vårt har utviklet en unik returløsning for å gjenvinne gamle ftalatfri homogene vinylgulv. Både iQ Granit og iQ Eminent i standardutførelse, og nå med BiovynTM, kan samles inn via ReStart-systemet vårt og bli til råvare for nye gulv av samme kvalitet.*

Ved å gjenvinne 1 kvm med iQ-gulv reduseres klimagassutslippet med omlag 12 kg CO2eq; dels fordi avfallet ikke sendes til forbrenning og dels fordi det resirkulerte materialet erstatter jomfruelig råvarer i nye gulv.

*Gjelder gulv produsert fra 2011 og nyere

LES MER OM KLIMAGEVINSTENE VED GJENVINNING AV GULV HER