Tarketts iQ-kolleksjoner til innrednings- og interiørprosjekter

Dato: 1 Des 2021

Tarketts iQ-kolleksjoner er kjent for enestående funksjonelle og tekniske egenskaper, men de byr også på unike designmulighet.

iQ-kolleksjonene - et komplett designtilbud
iQ-serien tilbyr en unik designmulighet med sitt brede utvalg av farger og mønstre. Med inspirasjon og fargepaletter som gjenspeiler alt fra naturlige mineraler og perlemor, til moderne varme toner og terazzo-inspirerte mønster, gir iQ -kolleksjonene en bred base for ethvert interiørprosjekt.

Tarkett har de siste årene samarbeidet med blant annet svenske Note Design Studio om konseptualisering og kreative prosjekter hvor homogen vinyl har vært i fokus. Gjennom prosjektene har Note og Tarkett utforsket estetikk så vel som funksjon, og resultatene har virkelig vist frem styrken og allsidigheten til det unike designmaterialet homogen vinyl.

Les mer og se alle våre iQ-kolleksjoner her

 iQ-gulv som interiørmateriale i kafeer, butikker og kontordesign
Takket være de unike tekniske egenskapene og slitestyrken til iQ-gulvene er dette et materialet som egner seg meget godt i trafikkerte miljøer. Som et godt eksempel har kolleksjonen iQ Surface et kraftfullt men finstemt mønsterbilde som passer inn i mange ulike miljøer og rom, og fargekomposisjonen viser lekenhet og nordisk eleganse i et dynamisk samspill. iQ Surface kombineres godt med materialer som stein, tre, betong og stål for et variert uttrykk, og her finnes design som er tilgjengelig for bruk både på gulvet og andre flater som vegg, møbelinstallasjoner, hyller og andre overflater.

iQ Surface ble skapt i samarbeid med Note Design Studio og lansert under Milano Design Week i 2019. Siden den gang er kolleksjonen tildelt Red Dot Award for enestående designkvalitet.

Les mer om bruk av iQ Surface i butikker, kafeer og kontor her

Design er ikke bare trender og farger – design er også formgivning og kvalitet
Våre homogene vinylgulv er råvare av ypperste kvalitet og er derfor utviklet og designet med sirkularitet i tankene. Design er ikke bare trender og farger. Design handler vel så mye om formgivning og bærekraftige kvaliteter, og for oss innebærer det å legge til rette for at iQ-gulv som monteres og brukes i interiørprosjekter i dag kan gjenvinnes i fremtiden gjennom vårt ReStart-system.

Tarkett ønsker å vise at en sirkulær økonomi kan virkeliggjøres, og være et forbilde som inspirerer andre ved å gå fra ord til handling. For å synliggjøre våre ambisjoner har vi derfor samlet alle resirkulerbare gulvkolleksjoner under betegnelsen Circular Collection, som inkluderer våre homogene vinylgulv i iQ-serien.

Les mer om gulvene i Circular Collection, og lær om klimagevinster ved gjenvinning av gulvmaterialer her