Tarkett presenterer DESSO & Patricia Urquiola – En banebrytende tekstilkolleksjon som representerer bærekraftig innovasjon

Dato: 20 Nov 2023

I tråd med Tarketts arbeid med banebrytende og sirkulære gulvinnovasjoner ble samarbeidet med den anerkjente arkitekten og designeren Patricia Urquiola til. Resultatet ble tekstilkolleksjonen DESSO & Patricia Urquiola – en resirkulerbar teppekolleksjon med imponerende lavt klimaavtrykk.

Gjennom et nært samarbeid med DESSOs* designteam har Patricia Urquiola, med sin mesterlige håndtering av farger og effekter, skapt en teppekolleksjon med mykt rutemønster og taktil dybde, med tekstur som gir en tredimensjonal opplevelse. Fargepaletten består av 12 kulører i nøytrale, dempede toner og lysere aksenter. Alle kulører kan kombineres med hverandre og skape spennende sammensetninger og mønstre. Teppeflisene måler 50x50 cm.

I tillegg til den banebrytende designen, imponerer også kolleksjonen med sine miljøspesifikasjoner og mulighet for resirkulering. DESSO & Patricia Urquiola er fremstilt av 100 prosent resirkulert garn og 60,7 prosent resirkulert innhold.

Den anerkjente, prisbelønte arkitekten og designeren, Patricia Urquiola, er kjent for sitt mesterlige arbeid med farger og effekter.


Tekstilkolleksjonen DESSO & Patricia Urquiola har et mykt rutemønster og taktil dybde, med tekstur som gir en grafisk effekt. 

Tekstilgulvet er i tillegg fullt resirkulerbart, og som eneste teppeflisprodusent med lukket kretsløp, kan DESSO & Patricia Urquiola gjenvinnes i Tarketts eget anlegg.

Moderne tekstilgulv har en rekke positive egenskaper for bedre inneklima. DESSO & Patricia Urquiola-kolleksjonen kapsler inn støv og mikropartikler frem til støvsuging, og bidrar dermed med bedre luftkvalitet. Tekstilgulv er også støyreduserende for innemiljøer som krever konsentrasjon og ro. DESSO & Patricia Urquiola er utviklet for offentlige miljøer og private hjem med høye krav til estetikk og harmoniske innemiljøer.


DESSO & Patricia Urquiola består av 12 kulører i nøytrale, dempede toner og lysere aksenter. Alle kulører kan kombineres med hverandre. 

Tekstilkolleksjonen er fremstilt av 100 prosent resirkulert garn og 60,7 prosent resirkulert innhold, og kan gjenvinnes i Tarketts eget anlegg.

* DESSO har mer enn 85 års erfaring med å produsere innovative teppeløsninger. I 2015 ble DESSO kjøpt opp av Tarkett Group, og ble den første gulvbedriften i verden til å jobbe for sirkulær økonomi innen produksjon og gjenvinning, som ikke etterlater produksjonsavfall.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt: 

Hege Thanem Moland, Marketing specialist Tarkett Norge, +47 941 53 513, hege.moland@tarkett.com
eller Celina Arntzen Iversen, PerPR, +47 906 99 733, celina@perpr.no