Green Building Cards forenkler miljøsertifiseringen av bygg

Dato: 13 Nov 2023

Tarketts nye Green Building Cards forenkler valget av bærekraftige produkter for arkitekter, designere og utbyggere. For å møte stadig økende krav til bærekraft i byggeprosjekter, lanserer nå Tarkett Green Building Cards som gjør det enklere i prosessen med å velge riktige gulv til prosjekter som skal miljøsertifiseres.

Green Building Cards viser et oversiktlig sammendrag av omfattende faktainformasjon om ulike produkters egenskaper og miljøsertifiseringer. Normalt kan det være en tidkrevende og vanskelig jobb å både finne og samle det som er relevant informasjon for prosjektet. Det kan også være vanskelig å finne ut av hvilken informasjon som er nødvendig å ha tilgjengelig for hvert produkt.

«Vi er stolte av å tilby våre kunder Green Building Cards. Det er et verktøy som gjør det enklere å velge bærekraftige produkter» sier Espen Josten, Teknisk sjef  hos Tarkett.

«Vi har god kunnskap om miljøsertifiseringer, og vi ønsker å støtte og bidra til våre kunder i deres jobb med å sertifisere og ikke minst skape bærekraftige bygningsmasser.»

Green Building Cards finnes for mer enn 70% av Tarketts produktportefølje, og de er enkelt tilgjengelige via produktene på Tarketts nettside. Det er to versjoner;  til gulv for kommersielle bygninger, og for gulvprodukter til private boliger. De angir tydelig informasjon om produktets miljøegenskaper, som f eks CO2-avtrykk, om de kan gjenvinnes, og hvordan produktet kan bidra til å oppnå miljøsertifisering for bygget - som f eks BREEAM, LEED og WELL.

Tarkett har høyt fokus på å hjelpe arkitekter, designere og utbyggere/entreprenører med å ta bærekraftige valg. I 2021 lanserte vi Circular Collection, med et mål om å forene bærekraft og design.  Dette er en guide som gjør det enkelt å velge de mest bærekraftige produktene. Alle gulvkolleksjoner som er en del av Circular Collection er nemlig resirkulerbare, ftalatfrie og bra for mennesker og planeten.

I 2022 lanserte Tarkett Carbon Calculator, som viser CO2-avtrykket og produktenes end-of-life scenarier. Green Building Cards støtter Carbon Calculator med sin tilleggsinformasjon, og kompletterer informasjonen for et enklere valg av riktige gulvprodukter som igjen bidrar til en miljøsertifisering.