DESSO Airmaster® – Tepper for smakfulle og sunne innemiljøer

Dato: 13 Mai 2024

Tarkett lanserer en ny versjon av DESSO Airmaster® – en teppekolleksjon som bidrar til sunnere inneklima.

Kolleksjonen er utviklet med en ny oppgradert EcoBase®-bakside og oppdaterte fargepaletter. Den nye fargeserien er fargekoordinert med BAUXs anerkjente produkter, og dette designsamarbeidet gjør det dermed mulig å skape komplette, smakfulle og sunne innemiljøer.

DESSO Airmaster® er en velkjent kolleksjon teppeflis fra Tarkett – som gjennom flere år har bidratt til sunnere inneklima i offentlige miljøer. I mai 2024 lanseres en ny og oppgradert kolleksjon – med enda bedre miljøargumenter. Teppene er 100 prosent resirkulerbare og bidrar samtidig til bedre luftkvalitet og støyreduksjon i rommet.

Små, usynlige partikler og fint støv påvirker luftkvaliteten, både i hjemmet og på arbeidsplassen. DESSO Airmaster® veves for å holde på fine støvpartikler. Den patenterte teknikken er fire ganger mer effektiv til å holde på støv, sammenlignet med andre teppefliser, og åtte ganger bedre enn glatte gulvflater, som for eksempel parkett.* Teppene er derfor godt egnet for allergikere.

Ny og forbedret bakside

Kolleksjonen er oppdatert med en ny og forbedret EcoBase®-bakside.Teppeflisene består av to nøkkelkomponenter, garn og en fullt resirkulerbar EcoBase®-bakside, som kan settes sammen like enkelt som de senere kan tas fra hverandre for resirkulering. Som en del av Tarketts kontinuerlige arbeid med å redusere det sirkulære karbonavtrykket, kommer teppene med en forbedret EcoBase®-bakside, der en ny biobasert ingrediens erstatter en ingrediens med petroleumsbasert innhold.

Ny fargepalett

Kolleksjonen lanseres med en oppdatert fargepalett, med ni aksentfarger og ni nøytrale nyanser. Hver farge har et alternativ for struktur; Classic, Earth og Sphere. De tre ulike designene fungerer utmerket hver for seg, men kan med fordel kombineres med hverandre, for å skape effektfulle og spennende visuelle soner.

AirMaster® Classic gir en følelse av dybde og et skyggespill i rommet med sitt lineære design.

AirMaster® Earth har et organisk mønster, der alle farger flettes inn i en svart garntråd, som gir en vakker kontrast og dybde.

AirMaster® Sphere skaper et lunt og rustikt uttrykk i moderne miljøer, med subtile farger inspirert av naturlige materialer og elementer.

Tarkett x BAUX

Tarkett har inngått et designsamarbeid med BAUX – som er verdensledende innen bærekraftige, akustiske og lydabsorberende produkter for vegger og tak. Dette samarbeidet har resultert i en fargeserie der BAUXs akustiske veggpaneler av treull fra kolleksjonen Acoustic Wood Wool er fargekoordinert med DESSO AirMaster®-tepper. Dette gjør det mulig å skape smakfulle innemiljøer med støy- og støvreduksjon – som reflekteres i alle av rommets store flater; vegger, tak og gulv.

Sirkulært karbonavtrykk

Gjennom en helhetlig tilnærming til design og nøye utvalgte materialer sikrer det lukkede kretsløpet til Tarkett at teppeflisene har et imponerende lavt sirkulært karbonavtrykk – et avtrykk som Tarkett sammen med partnere og kunder kontinuerlig jobber med å redusere ytterligere.

* Produktene er testet av GUI (Gesellschaft für Umwelt und Innenraumanalytik) – Tysklands ledende uavhengige testorganisasjon for luftkvalitet