Nye teppefliskolleksjoner med laveste sirkulære klimafotavtrykk fra Tarkett

Dato: 5 Des 2022

DESSO Recharge og Retrace er fullt resirkulerbare, og et resultat av en helhetlig designprosess. Teppekolleksjonene er designet for demontering i en sirkulær prosess, og alle komponenter kan gjenvinnes til råmateriale for bruk i nye teppefliser. Derfor har kolleksjonene også markedets laveste sirkulære klimafotavtrykk*.

Made to be Remade
Den sirkulære tankegangen «Made to be Remade» har inspirert både struktur og mønster, som begge gjenspeiler det taktile og vakre naturen har å by på. Designet er vakkert uten å ta for mye plass. Kolleksjonene gjenspeiler en ro som gjør det mulig å skape innbydende miljøer. DESSO Recharge og Retrace deler en palett på 20 farger, noe som inviterer til vakre farge- og mønsterkombinasjoner. Les mer og se kolleksjonen her.

Markedets laveste totale karbonfotavtrykk
Som eneste teppeflisprodusent med et lukket kretsløp bidrar Tarkett til å begrense bruken av jomfruelige råmaterialer i produksjonen, og unngår vanlige karbonfremkallende alternativer som forbrenning og deponi når produktet rives ut ved å tilrettelegge for gjenvinning av produktene gjennom ReStart.

Dette sikrer at teppeflisene DESSO Recharge og Retrace har det laveste sirkulære klimafotavtrykket* i Europa, og minst 6 ganger lavere** enn andre tilgjengelige produkters totale klimaavtrykk.

Klikk her for EPD-dokumentasjon

Gjenvinning av teppefliser gir store klimagevinster
Gjennom retur- og resirkuleringsløsningen ReStart samler Tarkett inn utrevne teppefliser for gjenvinning. ReStart-løsningen sikrer at materialet ikke sendes til deponi og forbrenning, men heller blir sekundære ressurser i Tarketts sirkulære kretsløp. Men for å få inn materialer for gjenvinning er det viktig at vi kommer tidlig nok inn i prosessen for å informere aktørene, og identifisere produktene.

Dette var heldigvis tilfellet da KLP Eiendom satte i gang en større leietakertilpasning i Oslo. Her sendes nå store mengder teppefliser til gjenvinning med ReStart, fremfor til deponi og forbrenning. Det gjør også at KLP Eiendom bidrar til å redusere klimagassutslipp. Les mer om prosjektet mellom KLP Eiendom og Tarkett her.

-

* For teppefliser med EcoBase-bakside med PA6-garn, i henhold til EPD (Environmental Product Declaration) S-P-05827 eksternt verifisert av Bureau Veritas, basert på det totale klimaavtrykket (modulene A-D) med sirkulær gjenvinning i et lukket kretsløpsscenario.

** Sammenligning av EPD S-P-05827 med det totale klimaavtrykket (modul A-D) for hver av de 19 teppeflisenes EPD-er som er tilgjengelige på Internettet (mai 2022) for konkurrenter med produksjonsanlegg i EU+Storbritannia, i produktvektintervallet 600-699 g, polyamidgarn og forbrenning som et scenario på slutten av livssyklusen