Weland nylanserer Flammerist

Dato: 10 Apr 2019

Weland Flammerist er en helt ny type av brannkvelende rist med en unik design og egenskaper som gjør at den kan slukke en oljebrann på tre sekunder. Risten er spesielt utviklet for brannslukkingsbrønner i f.eks. transformatorstasjoner. Brannkvelende rister har inngått i Welands sortiment i mange år. Nå har ristens egenskaper og design blitt betydelig videreutviklet, noe som har gjort den til det selvsagte valget for offshore- og petrokjemiske industrier. Flammeristen er svært motstandsdyktig mot korrosjon, og er tilpasset industrielle områder med aggressivt klima.

Fra idé til virkelighet

Weland jobber kontinuerlig med produktutvikling, og det var Jonas Holmgren, miljø- og sertifiseringsansvarlig ved Weland AB, som fikk ideen til den nye og forbedrede flammeristen.

– Jeg fikk ideen til den nye flammeristen i lunsjpausene hjemme, da jeg laget skisser til alternative løsninger for å forbedre sklisikkerhet og slukkeevne. Jeg hadde fokus på funksjon, og å ikke la tidligere produksjonsløsninger legge noen føringer, sier Jonas Holmgren.


Når resultatet overgår forventningene

Denne gangen har produktutviklingen, på flere punkter enn ett, overgått tidligere varianter av risten. Flertallet av testene for oljebrann viser svært gode resultater med en slukketid på bare tre sekunder. Flammeristen har nå forbedret rustbeskyttelse og en gangbane som gir bedre feste dersom overflaten blir glatt pga. olje. Flammeristen er dessuten svært prisgunstig takket være en mer rasjonell håndtering.

En lang prosess med tette samarbeid mellom konstruksjon og produksjon har gitt et resultat som overgår alles forventninger.

– Det var en spesiell følelse å se ideen som ferdig produkt, avslutter Jonas Holmgren.

Les mer om vår Flammerist.