Welands flammerist kveler oljebrand på tre sekunder

Dato: 10 Feb 2021

Welands egenutviklede flammerist, en brannkvelende rist, har en unik design med egenskaper som kvelder en oljebrand på tre sekunder. Risten er spesielt utviklet for bruk i brannslukningsbrønner,i eksempelvis i transformatorstasjoner. Her forklarer vi mer om vår flammerist og dens fordeler.

Brannkvelende rist har vært en del av Welands produktsortiment i mange år og er et opplagt valg innen både offshore- og petrokjemisk industri. Flammeristen er meget motstandskraftig mot korrosjon og er således godt egnet for industriområder med et aggressivt klima. Takket være lette seksjoner er flammeristen enkel å montere / demontere ved reparasjons- og vedlikeholdsarbeider.

Flammeristen er sklisikker, Rutschklass R11, og alle åpninger er Ø10mm. eller mindre, noe som gjør at små gjenstander ikke kan falle igjennom. Flammeristen fra Weland er mønsterbeskyttet (nr. 005650389) samt patent pending (ans. Nr. 18195722.6) og leveres komplett inklusive opplagsprofiler.

Slukningstid på tre sekunder

Ved brann med brennende olje renner oljen gjennom perforeringen i risten og kveles på grunn av flammeristens egenskaper. Tester utført av Danish Institute of Fire and Security Technology viser svært gode resultater med en slukketid på bare tre sekunder. Resultatet viser også at det ikke blir noen form for skade eller misfarging på produktet etter brann. Kontakt en av våre selgere får å få rapporten tilsendt.

Skreddersy til ditt prosjekt.

Flammeristen kan tilpasses med ulike detaljer som forenkler drift og tilsyn. Et eksempel er gjengede hull for tilkobling til jordingsflette der jording er aktuelt. For enkel tilkomst under flammeristen kan gulvet suppleres med en inspeksjonsluke. For installasjon leveres det med opplagsprofiler. Weland kan også levere med en stige for enklere tilkomst om brønnen er dyp.

Les mer om vår unike flammerist.

Se vår film under: