Det eneste sponplatelimet som er nødvendig

Dato: 2 Feb 2022

Bostik lanserer nå Supergrip-sponplatelim N725, som er utviklet for profesjonelle håndverkere som ønsker å levere en jobb av høy kvalitet, med knirkefrie gulv som holder i ett århundre.

Sponplatelimet er et lim for bruk året rundt som beholder sin smidige konsistens i kaldt vær, og som herdes helt ned til -15 grader. Bostik Supergrip N725 finnes som 300 ml patron og 1 liters storforpakning, for skjelettpatronsprøyte, noe som effektiviserer legging av store flater. En 300 ml patron er nok til 2 sponplater.

For korrekt montering av sponplater, er det viktig å komplementere mekanisk innfesting som skruer, med Bostik sponplatelim. Både not og fjær må limes nøye samt bjelkelag. Resultatet med Bostik Supergrip N725 er mer lyddempende og uten gnissing. Limet oppfyller selvfølgelig kravene i henhold til BREEAM NOR (A20-listen) og anbefales av Treteknisk Institutt.

«Vi har utviklet et produkt som møter de utfordringene vi har sett hos kunder ved liming av gulvsponplater. Bostik Supergrip N725 har f.eks. like bra vedheftegenskaper på fuktige og kalde flater som på tørre. Limets konsistens som herdet, har også nøyaktig samme fjærende effekt, for å motvirke knirking fra undergulvet. Allerede etter 15-30 minutters herding får man en bestandig herding.»
Patrik de la Motte, Product Manager Sealing & Bonding Bostik Nordic.

Les mer om montering av gulvplater på Norsk Treteknisk Institutt nettside: Anbefaling for montering av
gulvplater på bjelkelag


Om Bostik
Bostik er en global leder som spesialiserer seg på industriell produksjon samt bygg- og forbrukermarkedet. I over
et århundre har Bostik produsert innovative løsninger som er smarte og tilpasningsdyktige til det som former
menneskers hverdag. Bostik inngår i kjemikonsernet Arkema.