Bærekraftig emballasje er fremtiden for Bostik

Dato: 22 Nov 2023

Det produseres 58 millioner tonn plast i Europa hvert år – og emballasjen står for ca. 40 %. Bruk av PCR-plast i emballasjen fører til mindre nyprodusert plast, lavere energiforbruk og mindre avfall, uten at produktenes ytelse endres. Bostik jobber med å øke antallet produkter med PCR-emballasje og har ambisjoner om at 100 % av alle patroner og bøtter skal inneholde PCR-plast innen 2030.

PCR står for Post-Consumer Recycled og er plast som er resirkulert etter kundens bruk. PCR-plast kommer fra resirkulering av eksisterende plasttyper som PET-flasker, PP-yoghurtemballasje eller HDPE-sjampoflasker; dvs. vanlig plastavfall fra husholdningen.

PCR-emballasjen fra Bostik er produsert med minimum 30 % PCR for våre patroner og 35 % for bøttene. PCR-plasten som brukes, er polypropylen (PP) til bøtter og polyetylen med høy tetthet (HDPE) til patroner.

Det meste av Bostiks PCR-emballasje er grå, og alle er merket med et PCR-symbol. Nedenfor finnes eksempler på produkter som har emballasje med PCR-innhold:

  • Patroner som er en del av SMART PRO-serien
  • Bøtter til gulvlim som er en del av gulvsystemet One Flooring Range
  • Bøtter til vegglim som er en del av Hernia- eller Universal-serien

Bruk av resirkulert plast endrer ikke kvaliteten eller ytelsen. Faktisk er den strukturelle integriteten til resirkulert plast ofte den samme som finnes i nyprodusert plast. Resirkulert plast gir med andre ord samme grad av beskyttelse, barriereegenskaper, styrkeegenskaper og holdbarhet som nyprodusert plast.

Om Bostik

Bostik er en global ledende spesialist innen industriell produksjon samt innen bygg- og forbrukermarkedet. I over et århundre har Bostik produsert innovative løsninger som er smarte og tilpasningsdyktige til det som former menneskers hverdag. Bostik er en del av kjemikonsernet Arkema. For mer informasjon om Bostik, besøk www.bostik.no