PAROC Hvac Fire - En ny generasjon brannbeskyttelse

Dato: 19 Feb 2020

PAROC Hvac Fire et nytt totalkonsept for brannbeskyttelse av ventilasjonskanaler. Med et bredere sortiment, bedre ytelse og et nytt svart yttersjikt forbedrer og forenkler vi dimensjoneringen og installasjonen ytterligere. Testet og sertifisert iht. EN1366-1

PAROC HVAC FIRE er en ny generasjon brannbeskyttelse for kanaler, med nye produkter som oppfyller kravene for en typegodkjenning av brannisolering av ventilasjonskanaler. (godkjenning nr C000893).

PAROC Hvac Fire med BlackCoat og Comfort
Nye PAROC Hvac Fire består av steinullsmatter og steinullsplater i tre ulike utførelser:

  • yttersjikt i svart aluminiumslaminat – BlackCoat
  • yttersjikt av tynt non-woven-nett – Comfort
  • kombinasjon med BlackCoat på utsiden og Comfortlag på innsiden.
  • tilbehør som tråd, sveisepinner og teip

De nye BlackCoat-produktene kombinerer unike brannbeskyttende egenskaper med en diskré og elegant finish. Disse egenskapene kombinert med det svarte yttersjiktet gjør PAROC Hvac Fire BlackCoat ideell for bruk i miljøer med estetisk krav – f.eks.kinosaler, kjøpesentre, operahus eller teatere.

PAROC Hvac Fire er sertifisert for horisontale og vertikale ventilasjons- og luftkondisjoneringskanaler, uansett om de er rektangulære eller sirkulære. Våre produkter er typegodkjent og klassifisert i Euroclass A1 eller Euroclass A2-s1, d0 (ikke-brennbart). Ved å isolere ventilasjonskanaler med PAROC nettmatter oppnås brannklasser opp til EI 120.

Les mer om brannisolerte vvs-installasjoner:

PAROC Hvac Fire Calculator – Beregningsprogram for dimensjonering av brannisolering

Referanseprosjekter fra Paroc AS

Sykehus, Jyväskylä, Finland
Skolesenter, Imatra, Finland
Flerfamiliehus, Mølndal, Sverige
Biogassanlegg, Höganäs, Sverige