PAROC Klimaplate reduserer energibehovet i din bygning

Dato: 21 Sep 2022

Er du bekymret for energiprisene i løpet av høsten og vinteren? Heldigvis finnes det tiltak som kan redusere og optimalisere energiforbruket i bygget ditt.

Å etterisolere huset er en meget god investering. Du får lavere oppvarmingskostnader i tillegg til et  mer behagelig bomiljø. Du får også en verdistigning på huset. Hvis du må gjøre noe med fasaden, bør du derfor tenke langsiktig og etterisolere samtidig. Kostnadene for isoleringen er en liten del av de totale kostnadene. Parocs produktfamilie som vi kaller Klimaplate er en suksesshistorie som har hjulpet mange huseiere med etterisolering gjennom årene. Det brede sortimentet legger til rette for isolasjon både ved renovering og nybygging av ventilerte fasader. I tillegg til lavere oppvarmingskostnader og et triveligere bomiljø, får du også en verdistigning på huset. Med produkter fra Klimatplate-sortimentet er det både raskt,  brannsikkert og enkelt.

Et bredt utvalg for ventilerte fasader

Vår Klimaplate produktfamilie består av PAROC WAS 35tt, Klimaplate og PAROC WAS 35, Klimaplate ZERO. Produktene har en rekke felles fordeler. De er brannklassifisert i Euroklasse A1 og gir et effektivt heldekkende energieffektivt isolasjonslag uten kuldebroer, samtidig som de beskytter mot fukt, vind og regn.

PAROC WAS 35tt Klimaplate, som også kalles renoveringsplaten, kan brukes i et ettlagssystem eller i et tolagssystem i kombinasjon med et annet varmeisolasjonslag. Det store formatet 2700 x 1200 mm, gjør at det går raskere å isolere enn med en tradisjonell løsning med ytre stendere, mellomliggende isolering og separat vindsperre. Dette betyr også at kostnaden per m2 blir lavere.

PAROC WAS 35, Klimaplate ZERO muliggjør energirenovering tilsvarende Energiklasse A. Den kan også brukes i forbindelse med nyproduksjon som utvendig isolasjon mot treunderlag.

PAROC WAS 35 monteres med PAROC ZEROfix, en unik, selvbærende festemetode for utvendig isolering av yttervegger. Festemetoden består av 1) horisontale fasadeskruer som tar vindlasten og 2) vinklede fasadeskruer som tar vertikal last fra fasaden. Denne kombinasjonen gir en svært solid konstruksjon uten kuldebroer og bærer vekten av både isoleringen og den utvendige kledningen.

Sortiment

Isolering

Format mm

Tjocklek mm

Pall m2

PAROC WAS 35tt KLIMATSKIVA

Med Naturfarget  glassfiberduk på

begge sider (tt).

2700 x 1200

45

 

81,00

 

50

 

77,76

 

70

 

51,84

 

80

 

48,60

 

95

38,88

PAROC WAS 35 KLIMATSKIVA ZERO

 

 

 

Homogen steinullsplate som

monteres i ett eller flera skikt

mot bakliggende konstruktion

1200 x 600

100

25,92

 

150

23,04

 

200

17,28

 

250

11,52

Referanseprosjekter Paroc AS

Sykehus, Jyväskylä, Finland
Skolesenter, Imatra, Finland
Flerfamiliehus, Mølndal, Sverige
Biogassanlegg, Höganäs, Sverige