«Energieffektivitet først» i kampen for klimaet

Dato: 7 Mar 2022

Reduser energibehovet og spar mer enn bare energikostnader.

Den beste energien er den som ikke blir brukt. Ved å energirenovere og etterisolere eiendommen din reduseres energibehovet. Og nettopp redusert energibehov er et viktig utgangspunkt også når det gjelder å nå klimamålene. Med dagens høye energipriser betaler investeringen seg raskere enn noen gang. PAROC Steinull er en naturlig bærekraftig isolasjon som gir både brannbeskyttelse og energieffektivitet i samme produkt.

Optimaliser energibruken
Redusert energibruk er et viktig utgangspunkt for å nå klimamålene: Prinsippet «Energy Efficiency First» står sentralt og betyr at i første omgang skal behovet for strøm og varme reduseres. Deretter velges en fornybar energikilde for det gjenværende energibehovet. Mer effektiv energibruk kommer både private aktører så vel som eiendomsbesittere og beboere samt samfunnet som helhet til gode. Energieffektiviseringstiltak reduserer kostnader til elektrisitet eller varme, karbondioksidutslipp, gir bedre inneklima og helsegevinster, og reduserer behovet for å bygge ut ny energiproduksjon.

Gjør et bevisst valg av materiale
Du oppnår mange fordeler med å energirenovere og etterisolere boligen. I tillegg til at det øker verdien på boligen, reduserer du også både strømforbruket og driftskostnadene. Når energiprisene skyter i været, betaler investeringene seg raskere enn noen gang. I tillegg forbedres innendørskomforten og CO2-utslippene reduseres. Isolasjonsmaterialet du velger, er avgjørende når du skal skape bærekraftige, komfortable, sikre og sunne bo- og arbeidsmiljøer, både når det gjelder nybygging og renovering. PAROC Steinull er et utmerket materialvalg når du skal renovere eller etterisolere bygningen. Den er en naturlig bærekraftig, brannsikker og energieffektiv isolasjon som fås i en rekke ulike utførelser. Det gjør den til et godt valg i og sparer mer enn bare energikostnader.

Referanseprosjekter Paroc AS

Sykehus, Jyväskylä, Finland
Skolesenter, Imatra, Finland
Flerfamiliehus, Mølndal, Sverige
Biogassanlegg, Höganäs, Sverige