Energirenovering eller nybygg – enkelt med PAROC ZERO

Dato: 5 Okt 2022

Nå nærmer den kaldere tiden av året seg med stormskritt. For å optimalisere energiforbruket må du tilleggsisolere og redusere energibehovet.

Den beste energien er den som ikke blir brukt. Ved å energirenovere og etterisolere eiendommen din reduseres energibehovet. Hvis du må gjøre noe med fasaden, bør du derfor tenke langsiktig og etterisolere samtidig. Kostnadene for isoleringen er en liten del av de totale kostnadene. Med dagens høye energipriser betaler investeringen seg raskere enn noen gang. PAROC Steinull er en naturlig bærekraftig isolasjon som gir både brannbeskyttelse og energieffektivitet i samme produkt.

Det brede sortimentet i Parocs produktfamilie som vi kaller Klimaplate legger til rette for isolasjon både ved renovering og nybygging av ventilerte fasader. I tillegg til lavere oppvarmingskostnader og et triveligere bomiljø, får du også en verdistigning på huset. Med produkter fra Klimatplate-sortimentet er det både raskt,  brannsikkert og enkelt.

Et bredt utvalg for ventilerte fasader

Vår Klimaplate produktfamilie består av PAROC WAS 35tt, Klimaplate og PAROC WAS 35, Klimaplate ZERO. Produktene har en rekke felles fordeler. De er brannklassifisert i Euroklasse A1 og gir et effektivt heldekkende energieffektivt isolasjonslag uten kuldebroer, samtidig som de beskytter mot fukt, vind og regn.

PAROC WAS 35tt Klimaplate, som også kalles renoveringsplaten, kan brukes i et ettlagssystem eller i et tolagssystem i kombinasjon med et annet varmeisolasjonslag. Det store formatet 2700 x 1200 mm, gjør at det går raskere å isolere enn med en tradisjonell løsning med ytre stendere, mellomliggende isolering og separat vindsperre. Dette betyr også at kostnaden per m2 blir lavere.

PAROC WAS 35, Klimaplate ZERO muliggjør energirenovering tilsvarende Energiklasse A. Den kan også brukes i forbindelse med nyproduksjon som utvendig isolasjon mot treunderlag.

PAROC WAS 35 monteres med PAROC ZEROfix, en unik, selvbærende festemetode for utvendig isolering av yttervegger. Festemetoden består av 1) horisontale fasadeskruer som tar vindlasten og 2) vinklede fasadeskruer som tar vertikal last fra fasaden. Denne kombinasjonen gir en svært solid konstruksjon uten kuldebroer og bærer vekten av både isoleringen og den utvendige kledningen.

Referanseprosjekter fra Paroc AS

Sykehus, Jyväskylä, Finland
Skolesenter, Imatra, Finland
Flerfamiliehus, Mølndal, Sverige
Biogassanlegg, Höganäs, Sverige