Skolesenter, Imatra, Finland


Produkttilknytninger: VVS

VVS

Installasjoner for varme, ventilasjon og sanitet (VVS) har til oppgave å gjøre husene våre til behagelige, sikre og sunne bo- og arbeidsmiljøer. Det er ikke nok å bare montere rør og ventilasjonskanaler. Vi må også fokusere aktivt på VVS-skallet. Det vil si en effektiv isolering av alle VVS-installasjoner. Noe som er svært viktig for å kunne energieffektivisere og redusere utslipp av drivhusgasser.

I den finske byen Imatra gikk man lei av inneluftproblemene i skolene, så bystyret besluttet å investere i sunne og trygge læringsmiljøer for barn og unge. Derfor skal det bygges tre nye læringssentre i Imatra innen 2021. I henhold til planen står Finlands største treskole nå ferdig i Mansikkala, med et areal på ca. 11 000 kvadratmeter.

Mansikkala skolesenter er et unikt prosjekt i Finland på mange måter. – Det faktum at dette er en førskole implementert som et livssyklusprosjekt, gjør det spesielt. Dette er også den største investeringen som er gjort i Imatra, med en verdi på over 40 millioner euro, sier Sami Turunen, kommunens bygnings- og sikkerhetssjef.

Skolens ventilasjonskanaler ble isolert med PAROC Hvac-produkter. For eksempel ble PAROC Hvac Fire Mat BlackCoat valgt for installasjon av luftkanalene. Entreprenøren KSPT var veldig fornøyd med resultatet.

Flere produkter Paroc AS

Isolering for vegger og fasader

Isolering for vegger og fasader

Veggene i en bygning fungerer som værbeskyttelse. De beskytter mot kulde, ned...

Takisolasjon

Takisolasjon

Uansett type eller helling på taket bidrar denne bygningsdelen til en stor de...

Isolere gulv og bjelkelag

Isolere gulv og bjelkelag

Ulike gulv krever ulike isoleringsløsninger.

Kjellertak

Kjellertak

Kjellertak og garasjehimlinger er utmerkede steder for lydabsorberende materi...

Referanseprosjekter Paroc AS

Sykehus, Jyväskylä, Finland
Flerfamiliehus, Mølndal, Sverige
Biogassanlegg, Höganäs, Sverige
Myllypuro Campus, Helsingfors, Finland