Isolering reduserer energibehovet i din bygning

Dato: 30 Nov 2022

Nå nærmer den kaldere tiden av året. For å optimalisere energiforbruket må du redusere energibehovet. Vi foreslår at du starter med taket.

Den beste energien er den som ikke blir brukt. Ved å energirenovere og etterisolere eiendommen din reduseres energibehovet. Med dagens høye energipriser betaler investeringen seg raskere enn noen gang. PAROC Steinull er en naturlig bærekraftig isolasjon som gir både brannbeskyttelse og energieffektivitet i samme produkt.

Varm luft stiger opp og hvis du har dårlig isolasjon på loftet blir varmetapet unødig stort. Det å isolere loftsbjelkelaget er et tiltak som koster relativt lite – og som gir god effekt med én gang. Det er ikke vanskelig å etterisolere loftet, og det er gjerne godt med plass. I et dårlig isolert hus bør loftet være det første du tar tak i.

I dag er løsull eller blåseull en av de vanligste isoleringsløsningene for loftsbjelkelag og skråtak. For huseieren betyr det:

  • reduserte kostnader,
  • bedre innemiljø
  • redusert klimapåvirkning

Å isolere loftet med PAROC Blåsesull er en svært effektiv måte å redusere oppvarmingskostnadene på. PAROC Blåseull er ideell til å isolere loftsbjelkelag, da den fyller ut i alle kriker og kroker samt tetter godt rundt gjennomføringer, ventilasjonsrør og skorsteiner. Installasjonen går raskt og effektivt, og du begynner å spare så snart isolasjonen er på plass. Det tar ofte bare noen år før hele investeringen har betalt seg. Løsullen fungerer like bra til nybygg som til renovering.

Les mer om hvordan du kan renovere for å redusere energibehovet

Les mer om hvordan du kan etterisolere med PAROC Blåseull

Les mer om blåseullsisolering for byggapplikasjoner

Referanseprosjekter fra Paroc AS

Sykehus, Jyväskylä, Finland
Skolesenter, Imatra, Finland
Flerfamiliehus, Mølndal, Sverige
Biogassanlegg, Höganäs, Sverige