PAROC CGL – Ny emballasje sparer tid og plast

Dato: 9 Mai 2022

Forenkler montering av CGL himlingslamel og reduserer samtidig plastavfall.

Himlingslamellen PAROC CGL 20cy er en energieffektiv og brannsikker løsning for isolering av kalde tak og kjellere. Ideen om å lette monteringen av lamellen ble født på en byggeplass i Polen for et par år siden. Pakking av lamellene med baksiden opp gjør at limet kan påføres direkte uten å snu lamellen. Det sparer mye tid på byggeplassen. At lamellene nå også pakkes løst på pallen reduserer plastavfallet med ca 50 %. Dette tilsvarer ca 1,5 containere ved isolering av 4000 m2 garasje. Fra 1. april leveres CGL 20cy i Norge med den nye emballasjen.

Kjellere, parkeringsdekker og andre mindre oppvarmede rom i de nedre delene av en bygning har ofte et stort potensial for energisparing. Oppvarmingen og isolasjonen er ofte begrenset eller ikke-eksisterende, og kan resultere i kald luft til bygningens øvre deler. Den mest kostnadseffektive løsningen på problemet er å isolere den kalde himlingen; man sparer energi, reduserer kostnader og øker komforten betydelig i de øvre delene.

Paroc tilbyr effektive løsninger i steinull for isolering av kalde himlinger, der steinullens egenskaper for varme-, brann- og lydisolering kommer godt til sin rett.

PAROC CGL 20cy Himlingslamell er et produkt med den synlige siden belagt og som limes mot det eksisterende underlaget i himlingen, vanligvis betong. Den skaper en himling som kan utføres uten bæreverk eller andre innfestinger. Limte isolasjonsjikt med skrå kanter gir struktur på underlaget for takoverflaten. Lamellens synlige overflate er grunnet slik at fargen skal få bedre feste. Overflaten kan ferdigbehandles med spraymaling, raskt og enkelt.

Les mer om ideen bak den nye emballasjen

Referanseprosjekter fra Paroc AS

Sykehus, Jyväskylä, Finland
Skolesenter, Imatra, Finland
Flerfamiliehus, Mølndal, Sverige
Biogassanlegg, Höganäs, Sverige