Nye kreative løsninger med Cembrit Patina Inline fasadeplater

Dato: 31 Okt 2022

Nye Langsjøskolen - magisk mønster med naturen og fjell som inspirasjon.

Den nye skolen som ligger i Sverige, rett utenfor Stockholm, og stod ferdig i september. Den har fått en spennende utforming i naturskjønne omgivelser. Skolen ligger inntil et naturreservat og med skogen som nærmeste nabo.

Tyréns arkitekter var inne i en tidlig fase og deretter tok Arkiteam arkitekter over den videre prosjekteringen. Da ble også fasadens mønster utviklet for å harmonere med bygningens form.

– Vi tenker at formen på skolen ligner et fjell, og det ønsket vi å gjenspeile i utformingen på fasaden. Vi valgte tre farger fra Cembrits Patina Inline fasadeplater, for å skape en følelse av tredimensjonal dybdeeffekt når du ser fasaden på avstand, sier Jenny Eldrot, arkitekt i Arkitema.

For å forsøke å skjule skjøtene mellom platene har Arkitema brukt av aluminiumsprofil i samme farge som platene. 

Fasadeplatene i prosjektet er: 
Cembrit Patina Inline P 070Cembrit Patina Inline P 222Cembrit Patina Inline P 545 

Med Cembrit Patina Inline kan man skape et personlig preg på sine bygg. Cembrit Patina Inline overbeviser med sine rette, lineærte freste strukturer som gir et lekent spill mellom lys og skygge. Den kombinerer både med styrken og holdbarheten til fibersementen. Linjene gir en kombinasjon av naturlig lys og skygge i varierende synsvinkler. Dette skaper en unik 3D-effekt som gir bygningen karakter, dybde og liv.

Fasadekledning, rammevalg og vindbeskyttelse gir en skole med høy brannsikkerhet. Vindplaten Cembrit Windstopper Extreme er bare 4,5 mm, noe som gjør den enkel å håndtere på byggeplassen. Ytterveggen er i stål. Platene er fullskala testet i henhold til SP Fire 105 i montering på trelekter akkurat som her.

Utbygger Huddinge Samhällfastigheter har i år også bygget to konseptbarnehager Högmora og Balingsnäs med fibersementplater – der monteringen utgjør en forskjell. De er begge sertifisert med miljøbyggende sølv. Se bilder og mer info på Cembrits referanseside. Dette er eksempler på hvordan fasader kan tilpasses stedet og gi bygget en unik og sterk identitet.

Opplev friheten med Custom-Built Thinking!
Som arkitekt trenger du stor valgfrihet for å virkelig kunne skape ditt eget uttrykk med våre fasadeplater. Derfor tilbyr vi:

  • Mulighet for å skreddersy formater til prosjektet/designet
  • Flere forskjellige utførelser og strukturer
  • Utvalgte fasadeprodukter kan bestilles i alle NCS-farger   

Klikk på lenken og bestill en gratis produkprøver tilpasset arkitekter.

Bestill produktprøver fra Cembrit :: Cembrit

Innvendig kledning
Cembrit Patina Inline kan også brukes innvendig som dekorativ kledning. Cembrit Patina-serien er ideell til bruk i interiør på grunn av platenes slitesterke egenskaper og motstandsdyktighet ovenfor fukt og sopp. Les mer om hvordan Cembrit Patina Inline kan brukes til interiør.

Referanseprosjekter fra Swisspearl

Torvbråten skole

Torvbråten skole

Nybygg | Asker | 312,5 Mnok

Nybygg av barneskole som består av en bygning i Asker på en etasje. Selve byg...

Ringvegen 16 - Gjøvik

Ringvegen 16 - Gjøvik

Nybygg | Gjøvik | 50-150 Mnok

Nybygg av kontorbygg i Gjøvik på 4 etasjer hvor den ene etasjen er under bakk...

Portalen - Lillestrøm Akershus
Rosenlund Lillehammer - Lillehammer Oppland