Ny Cembrit-fasadeplate forvandler bygningsfasader til ditt helt egne lerret

Dato: 24 Jan 2022

Cembrit introduserer nå Cembrit Patina Signature - en helt ny fasadeplate med uendelige designmuligheter. Med Cembrits nye innovative fasadeplate kan stort sett alle motiver sandblåses inn i platen. Dette gjør det mulig å skape helt nye former for uttrykk på bygg, og gir arkitektene større spillerom.

Forestill deg å kunne forvandle hele byggets uttrykk med minimal innsats. Det har Cembrit nå gjort mulig med den nye Cembrit Patina Signature fasadeplate, som kan endre både små detaljer og hele fasader på bygg. Med Cembrits nye teknologi kan et hvert mønster eller motiv sandblåses på platene, slik at arkitekter og byggherrer kan transformere byggets fasader til kreative lerret.

Cembrit tilfører med Patina Signatur nå en produktlinje som både er innovativ og gir en skreddersydd fasadeløsning.

- Hos Cembrit har vi som mål å produsere innovative produkter som kan gjøre en forskjell i byggebransjen. Vi opplever økt etterspørsel av skreddersydde fasadeløsninger, og med Cembrit Patina Signature tar vi det neste skritt i retning av kreativ frihet. Med den nye Cembrit Patina Signature har arkitekter og byggherrer mulighet til å forandre fasadenes uttrykk og karakter, forklarer William Andersen, arkitektansvarlig i Cembrit.

Den nye fasadeplaten er skapt ved å kombinere de to populære platene; Patina Original og Patina Rough. Med Patina Signature får du dermed de samme kvalitetsegenskapene som andre fibersementprodukter, som for eksempel lang holdbarhet og minimalt vedlikehold, mens de nye, unike designmulighetene gjør det mulig å skreddersy din helt egen fasadeløsning.

- Med den nye teknikken har vi mulighet til å sandblåse stort sett alle typer design på platene. Konkret fungerer teknologien slik at vi plasserer en folie med det ønskede designet på platen, og deretter sandblåser rundt det. Dette gir et kontrastfylt uttrykk hvor enten Cembrit Patina Rough eller Patina Original er mest dominerende. Det gir arkitekten mulighet til å sette sitt helt egne preg på fasaden, sier han

For Cembrit har det alltid vært viktig å jobbe tett sammen med kundene, og nå har vi styrket samarbeidet med arkitektene:

- Arkitekter er visjonære og kreative mennesker som ønsker å tilføre verdi til det samfunnet vi lever i. Med våre produkter ønsker vi å levere kvalitetssikrede materialer som kan understøtte og styrke deres visjoner og kreativitet. Med Cembrit Patina Signature tilbyr vi både arkitekter og kunder flere designmuligheter, sier William.

Om Cembrit Patina Signature

  • Leveres i 5 farger; 3 grå varianter, sand og hvit: P 020, P 050, P 070, P 545, P222
  • 4 standard dimensjoner (1192/1250 x 2500/3050)
  • Fasadeplater med skreddersydd design
  • Uendelige designmuligheter

Referanseprosjekter fra Swisspearl

Kystens Hus

Kystens Hus

Riving | Tromsø | 350-400 mill. kr

Riving av forretninger/senter tilsvarende 2 bygninger i Tromsø på 6 etasjer. ...

Lovund flerbrukshall

Lovund flerbrukshall

Nybygg | Lurøy | 45 mill. kr

Nybygg av fritidsbygg- og anlegg som består av en bygning i Lurøy på 2 etasje...

Storelva kraftverk

Storelva kraftverk

Nybygg | Brønnøy | 60-70 mill. kr

Nybygg av kraftverk som består av en bygning i Brønnøy. Selve byggingen start...

Ombygg av nasjonal turistveg og servicebygg på fergekai i Nord-Norge

Ombygg av nasjonal turistveg og servicebygg på fergekai i Nord-Norge

Rehab | Moskenes | 3-5 Mnok

Rehab av naust/båthus som består av en bygning i Moskenes. Selve byggingen st...