Lær hvorfor fibersement er både bærekraftig og brannsikkert, i tillegg til å gi en robust og holdbar fasade

Dato: 31 Jan 2024

Bli inspirert av vårt brede utvalg!

Fasadeløsninger som tilfører helt nye dimensjoner

Cembrit har endret navn til Swisspearl. Sammen utgjør vi en sterk global merkevare, med en utvidet produktportefølje som fortsatt opprettholder vårt fokus på bærekraft. Det nye Swisspearl åpner uendelige muligheter for moderne arkitekter. Med fasadeløsninger som tilfører helt nye dimensjoner av kreativitet og funksjonalitet.

Hvorfor benytte fasadeplater av fibersement

Det er mange ulike bruksområder for fibersement, men den mest vanlig bruken er til utvendig kledning av vegger. Det er et populært materiale til alle typer bygninger, fra leilighetsbygg, privatboliger og offentlige bygg til lagerbygg og industrianlegg. Fibersementplater fås i et stort sortiment av overflatestrukturer og farger som også kan brukes til å skape estetisk og nytenkende interiørdesign.

Få inspirasjon, se våre referanseprosjekter her: Referanseprosjekter

Fibersementens egenskaper. Ubrennbart, slag, støt og smussresistent.

Fibersementplater er ekstremt stabile og robuste, men materialet er likevel lett å håndtere. Den unike kombinasjonen av sement og fiberarmering gjør at våre produkter tåler den daglige bruk i de fleste miljøer svært godt. Våre produkter er værbestandige og upåvirket av alt fra kuldegrader og snø til tropisk regn, høy luftfuktighet og stekende sol. Vår fibersement har en naturlig høy pH som gjør den svært motstandsdyktig mot alger, bakterier, mose og soppdannelser. Fibersement absorberer og frigir fuktighet utallige ganger uten at det går ut over styrken eller andre egenskaper. Perfekt både utendørs og innendørs. 

Alle våre fibersement produkter er ubrennbare med klassifisering A2-s1,d0 eller A1-s1,d0.

Arkitektonisk inspirerende. Swisspearl kombinerer funksjonalitet og fantastisk estetikk på en unik måte. Materialets individuelle tekstur og de mange tilgjengelige formene og fargene gir nesten ubegrensede designmuligheter til fasader av høyeste kvalitet.

Miljøvennlig fra A til Å. På grunn av holdbarheten på produktene, sammenlignet med trevirke, kan man legge til grunn at produktene er mer bærekraftig. 

Langvarig sikkerhet. Den unike slitestyrken i fibersementprodukter gir optimal beskyttelse av fasaden og takkonstruksjonen mot allslags vær eller ytre påvirkning, og garanterer på den måten en slitesterk, sikker bygningskledning i tiår etter tiår.

Varig og vedlikeholdsfritt. Takket være den svært solide overflatefinishen er det ikke nødvendig å male om platene, selv ikke etter mange år. Vedlikehold kan gjøres med lett overflatevask.

Energieffektivitet. Å utstyre den utvendige fasaden med fibersement gir ikke bare en robust løsning for å redusere oppvarmingskostnadene og forbedre bokomforten, men kan også være med på å forbedre bygningens estetikk.

Les mer om våre produkter og om våre bærekraftige mål her: Bærekraftsrapport - Swisspearl

En varig løsning på din trefasade?

Hvis ønsket er en vakker trefasade med minimalt vedlikeholdsbehov, er Swisspearl Plank den perfekte løsningen. Plankene kan brukes overalt i ditt byggeprosjekt. Med Swisspearl Plank får du et stilfullt uttrykk, høy holdbarhet og kvalitet i malingen. Swisspearl Plank fås også i en jevn variant som gir et stilrent og svært moderne uttrykk.

Les mer om Swisspearl Plank: Swisspearl Plank Original

Trenger du hjelp eller rådgivning, ta kontakt med oss.
Vi hjelper deg gjerne:

Kontakt våre rådgivere

Delta i vårt Nordic Architect Panel og få verdifull innsikt

Vær med når 400 nordiske arkitekter tar temperaturen på bransjen. Nordic Architect Panel er klar med en ny undersøkelse, og vi vil gjerne ha ditt bidrag.

Undersøkelsen består denne gang av en rekke nye spørsmål innen bærekraft, trender, inspirasjon og arkitektbransjen generelt.

Det tar kun 10 minutter å besvare spørreskjemaet, og dine svar er anonyme. Som takk for din deltakelse får du, hvis ønsket, tilsendt en rapport med unik innsikt i konklusjonene.

Delta her

Arkitektur rundt om i verden

Swisspearl Architecture Magazine

Swisspearl-magasinet har i mange år tatt oss med på en arkitektonisk reise rundt om i verden. Våre produkter kombinerer estetikk, funksjonalitet og bærekraft på ulike kontinenter. Magasinet presenterer fremragende prosjekter i ulike regioner av verden og gir innsikt i den fascinerende verdenen av fibersement.

Er du interessert i arkitektur? 

Vi vil gjerne sende deg den nyeste utgaven. Bestill magasinet gratis her:

Bestill Swisspearl Architecture Magazine

Referanseprosjekter fra Swisspearl

Kystens Hus

Kystens Hus

Riving | Tromsø | 350-400 mill. kr

Riving av forretninger/senter tilsvarende 2 bygninger i Tromsø på 6 etasjer. ...

Lovund flerbrukshall

Lovund flerbrukshall

Nybygg | Lurøy | 45 mill. kr

Nybygg av fritidsbygg- og anlegg som består av en bygning i Lurøy på 2 etasje...

Storelva kraftverk

Storelva kraftverk

Nybygg | Brønnøy | 60-70 mill. kr

Nybygg av kraftverk som består av en bygning i Brønnøy. Selve byggingen start...

Ombygg av nasjonal turistveg og servicebygg på fergekai i Nord-Norge

Ombygg av nasjonal turistveg og servicebygg på fergekai i Nord-Norge

Rehab | Moskenes | 3-5 Mnok

Rehab av naust/båthus som består av en bygning i Moskenes. Selve byggingen st...