Et bærekraftig valg

Dato: 22 Sep 2021

Hos Cembrit gjør vi en aktiv innsats for å gjøre en grønn forskjell. Dette gjelder blant annet våre produkter med miljødeklarasjoner, samt våre produksjonssystemer der vi ønsker å bidra til å skape de mest optimale rammene for bærekraftige byggematerialer.

Når du velger et Cembrit-produkt, bidrar det på mange områder til den generelle bærekraften til konstruksjonen din, fordi produktene våre er laget av naturlige materialer, produsert under miljøvennlige forhold og med fokus på å minimere ressurser i både produksjon og bruk.

Bærekraftige bygninger handler også om høy arkitektonisk kvalitet. Byggematerialer med vakre overflater og minimalt vedlikeholdsbehov gjør at bygningen kan opprettholde sitt estetiske uttrykk i mange år. Ved å velge byggematerialer i fibersement kombineres minimalt vedlikehold med vakker estetisk tekstur, og dette er kriterier som belønnes i henhold til BREAAM-NOR-systemet.

Cembrit leverer i dag til både BREAAM-NOR og svanemerkede bygg. Cembrit har f.eks. levert materialer til Opplands første bygg som både er prosjektert som passivhus og BREEAM-NOR Very Good-sertifisert.

Ringvegen 16 på Gjøvik

Dette flotte referanseprosjektet på Gjøvik er prosjektert som passivhus og har fått sertifiseringen BREEM-NOR Very Good.

På fasaden er det levert ubrennbare og vedlikeholdsfrie fasadeplater av typen Cembrit Patina Original.

Platene er gjennomfarget med en svakt slipt overflate som gir et naturlig og ærlig uttrykk.

Les mer om Cembrit Patina fasadeplater av fibersement her

Referanseprosjekter fra Swisspearl

Torvbråten skole

Torvbråten skole

Nybygg | Asker | 312,5 Mnok

Nybygg av barneskole som består av en bygning i Asker på en etasje. Selve byg...

Ringvegen 16 - Gjøvik

Ringvegen 16 - Gjøvik

Nybygg | Gjøvik | 50-150 Mnok

Nybygg av kontorbygg i Gjøvik på 4 etasjer hvor den ene etasjen er under bakk...

Portalen - Lillestrøm Akershus
Rosenlund Lillehammer - Lillehammer Oppland