Cembrit heter nå Swisspearl

Dato: 29 Sep 2023

– Kun kreativiteten kan stoppe deg

– Cembrit heter nå Swisspearl. Så på Bygg Reis Deg i år, deltar vi under nytt navn. Men med enda flere fasadeplater i utallige former, formater og farger, sier Terje Alexander Langfeldt, produktsjef og ansvarlig for produktsortimentet i Swisspearl Norge.

I fjor ble det offisielt kunngjort at Cembrit-konsernet ble overtatt av den sveitsiske fibersementprodusenten Swisspearl.

– Sammenslåingen av Cembrit og Swisspearl betyr egentlig bare mer kunnskap, flere spesialister og et enda bredere produktsortiment. Sammen er vi nå en av Europas største leverandører av fasadeplater av fibersement. Dette vil altså ikke påvirke våre tjenester eller vår gode service. For dialog og samarbeid er fortsatt viktige elementer her hos oss. Og de ansatte er jo de samme, forklarer Terje.

Flere formater, former og farger
Mange år med nysgjerrighet, lidenskap og engasjement er bakgrunnen at helt naturlige råstoffer kan gjøres om til innovative og bærekraftige produkter av fibersement som brukes til både fasader og interiør.

– Du må bare oppleve alle uttrykkene og fargene vi kan tilby nå, sier Terje som råder alle til å ta en tur innom standen for å bli bedre kjent med Swisspearl og alle de mulighetene innen vedlikeholdsfrie fasadeløsninger.

– Vi har utallige formater og plater som er ferdig forboret for innfestning.  Vi lager også spesialtilpassede produkter. Så her er det bare kreativiteten som kan stoppe deg, mener Terje, som oppfordrer til å ta kontakt med deres egen supportavdeling som kan bistå med løsninger og forslag til kreative fasader som passer ulike miljøer.

Ubrennbart materiale
Swisspearl leverer kvalitetsprodukter innen fibersement fra Sveits og er eneste lagerførende leverandør i Norge. Ved årsskiftet overtok Cembrit all distribusjon av Swisspearl-produkter i Norge.

– Bygg Reis Deg i oktober blir derfor første gang vi kan vise frem hele vårt nye produktsortiment. Vi gleder oss som unger, smiler han.

Alle fasadeproduktene til Swisspearl har brannklassifisering A2 - s1, d0.

– Det vil si at dette er ubrennbart materiale, som gir en langt høyere brannsikkerhet. Det å bruke fibersement som fasademateriell er derfor en stor fordel, ikke bare for den kreative utfoldelsen, men også for sikkerheten og ikke minst miljøet. For fasadeplatene er både vedlikeholdsfrie og bærekraftige, lover han.

– Kom innom vår stand for en god og informativ prat og lær mer om våre bærekraftige produkter, avslutter Terje Alexander Langfeldt.

MØT OSS PÅ STAND C02-08

Ønsker du å besøke vår digitale stand, så finne du den her: Netfair

KORT OM PRODUKTENE:
Swisspearl har en rekke nye produktserier. Fasadeplatene Avera, Carat og Reflex komplementerer i stor grad det eksisterende sortimentet, men med mulighet for nye formater og former, perforeringer, preging og ikke minst spesialfarger.

AVERA – NATURLIG, MARMORERT OG UNIK:
Avera
er en gjennomfarget, luftherdet fibersementplate med en jevn overflate. Belegget fremhever fibersementens naturlige struktur og marmorer karakter. Varierte nyanser innenfor en fargetone og mellom de enkelte platene er en naturlig del av Avera. Dette fremhever denne fargeseriens livlige karakter.

Les mer om Avera: Swisspearl Avera - Swisspearl

CARAT – KLASSISK, TIDSLØST VAKKER:
Carat
er en gjennomfarget, luftherdet fibersementplate med en lett pigmentert overflatebehandling. Det helstøpte materialet med sin naturlige og tidløse skjønnhet skiller seg ut med sitt uttrykksfulle utseende.

Les mer om Carat: Swisspearl Carat - Swisspearl

REFLEX – DISKRET FORANDRENDE OG METALLISK KARAKTER
Reflex
er en luftherdet fibersementplate med en reflekterende overflate som skaper en annerledes lysrefleksjon. Den metalliske effekten gir platene et raffinert, skinnende uttrykk; overflaten skaper imponerende fargenyanser, alt etter hvor man ser det fra.

Les mer om Relex: Swisspearl Reflex - Swisspearl

Arkitektur rundt om i verden

Swisspearl Architecture Magazine
Swisspearl-magasinet har i mange år tatt oss med på en arkitektonisk reise rundt om i verden. Våre produkter kombinerer estetikk, funksjonalitet og bærekraft på ulike kontinenter. Magasinet presenterer fremragende prosjekter i ulike regioner av verden og gir innsikt i den fascinerende verdenen av fibersement.

Er du interessert i arkitektur? 
Vi vil gjerne sende deg den nyeste utgaven. Bestill magasinet gratis her:
Subscribe Architecture Magazine - Swisspearl

Referanseprosjekter fra Swisspearl

Kystens Hus

Kystens Hus

Riving | Tromsø | 350-400 mill. kr

Riving av forretninger/senter tilsvarende 2 bygninger i Tromsø på 6 etasjer. ...

Lovund flerbrukshall

Lovund flerbrukshall

Nybygg | Lurøy | 45 mill. kr

Nybygg av fritidsbygg- og anlegg som består av en bygning i Lurøy på 2 etasje...

Storelva kraftverk

Storelva kraftverk

Nybygg | Brønnøy | 60-70 mill. kr

Nybygg av kraftverk som består av en bygning i Brønnøy. Selve byggingen start...

Ombygg av nasjonal turistveg og servicebygg på fergekai i Nord-Norge

Ombygg av nasjonal turistveg og servicebygg på fergekai i Nord-Norge

Rehab | Moskenes | 3-5 Mnok

Rehab av naust/båthus som består av en bygning i Moskenes. Selve byggingen st...