Arkitektur og kreativitet med Swisspearl

Dato: 5 Jul 2023

En fasade er det definerende elementet for enhver bygning. Det første og varige inntrykket.

Materialet fibersement kjennetegnes ved dets homogene materialitet, en naturlig tekstur og overflatekvaliteten. Ulike prosesseringsteknikker gir hver fibresementplate dens egen karakter, som kjennetegnes ved en selvstendig overflatestruktur, fargerikhet og gjennomfarging – enten den er gjennomfarget eller grå, glatt, slipt eller profilert, glasert eller med ugjennomsiktig overflate.

Swisspearls fasadeplater utstråler materiell autentisitet og skaper et unikt uttrykk med sine spennende fargeskalaer. På forespørsel kan vi også produsere spesialfarger.

Utallige muligheter

Mulighet for å skap unike plater med perforeringer og ornamenter
Fibresementplater er ekstremt stabile og robuste, men materialet er likevel lett å håndtere. Perforeringer, for eksempel, gir fasaden et spennende uttrykk i overflaten, slipper inn mye naturlig lys og skiller seg ut fra den samme gamle fasadedesignen. Man kan oppnå uvanlige effekter med hull, spalter eller en hvilken som helst annen fritt valgte form. Perforerte plater kan brukes for estetikkens skyld eller til en bestemt funksjon (f.eks. skyvedører, spesialbelysningsopplegg, vindbeskyttelse, skillevegger, lyddempende elementer osv.). 

På samme måte kan man lage geometriske former, individuelle mønstre, firmalogoer eller bildemotiver på enkeltplater eller over flere plater for å skape et større totalbilde. Du kan lese mer om utvalget av overflater og farger her: Fibersement - Swisspearl

I mer enn 100 år

Perfekt materiale for arkitekter og designere

Formbarhet og styrke
Fibresement har lenge vært et utmerket designmateriale takket være dets formbarhet i våt tilstand og dets eksepsjonelle styrke når det er tørt. 

Fra Max Bill til Le Corbusier og Haefeli Moser Steiger til Herzog & de Meuron, Rafael Viñoly og Morphosis: vår fibresement har inspirert store designere igjen og igjen. Det de har til felles, er en lidenskap for raffinement og mot til å utforske nye muligheter.

Ønsker du å lage din egen referansebok? Se mulighetene her:  Referanseprosjekter - Swisspearl

Utallige muligheter med et svært slitesterkt byggemateriale
Fibresement er et svært allsidig materiale som kan brukes på en rekke områder. Naturlige råstoffer og løpende innovasjon danner kjernen i fremgangen til et produkt som er mer enn 100 år gammelt. 

Swisspearl Living Architects
Et dedikert team med spesialister

Swisspearls Living Architects er et team av spesialister dedikert til å inspirere og bidra med kunnskap og ideer om hvordan arkitekter i Norden kan jobbe kreativt med fasadeplater.

Living Architects-teamet består av fagpersoner fra Danmark, Finland, Norge og Sverige, og det er ikke tilfeldig at arbeidet starter her. Nordiske arkitekter har en spesiell status i verden. Med initiativet Living Architects ønsker vi å oppmuntre til mer dialog for å bedre forstå arkitektenes tanker og behov, slik at vi sammen kan finne innovative løsninger og ideer som kan være til nytte og inspirasjon for hele bransjen.

Ønsker du en personlig konsultasjon?
Er du arkitekt eller planlegger og har spørsmål om våre produkter og spesialløsninger til ditt eget prosjekt? Våre erfarne salgsrepresentanter og teknikere gir deg mer enn gjerne råd. Vennligst fyll ut skjemaet nedenfor – vi tar mer enn gjerne kontakt med deg. Ta kontakt med oss, vi hjelper deg gjerne:

Konsultasjonsforespørsel - Swisspearl

Bli inspirert

Bærekraftige bygninger med fibersement

Som en av byggebransjens ledende leverandører ser vi det som vårt ansvar å drive utviklingen i riktig retning. Vi er pionerer i bransjen, og vi arbeider for åpenhet og konkrete løsninger når det gjelder vår felles innsats for å sikre en bedre og mer bærekraftig verden.

Vil du se mer? Vi har samlet et utvalg bærekraftige bygninger for deg her.

Bærekraft - Swisspearl

Hvorfor skal vi bygge på en bærekraftig måte
Verden trenger at vi tenker nøye gjennom hvordan vi handler – dette gjelder også for byggebransjen. Klimaendringer, tap av biologisk mangfold og begrensede ressurser krever en rask overgang til ansvarlig, helhetlig bygging. Dette ansvaret er noe vi alle deler.

For Swisspearl betyr dette å møte dagens behov uten å ha en negativ innvirkning på fremtidige generasjoner. Det handler egentlig om å være litt bedre i dag enn i går. Du kan lese mer på disse sidene om våre produkter og vårt arbeid.

Vi er allerede godt i gang ...
... uten at vi på noen måte kan påstå at vi har nådd alle målene våre. Hos Swisspearl fortsetter vi derfor å jobbe steg for steg i en mer bærekraftig retning.

Les mer Bærekraft - Swisspearl

En kontinuerlig jobb

Byggebransjen er i endring
Bygninger og god arkitektur danner rammene for et godt liv. De forbruker imidlertid også ressurser, krever energi, slipper ut CO 2 og produserer avfall. Bygg- og anleggsbransjen må derfor håndtere dette på en ny måte.

Hos Swisspearl arbeider vi hver dag med å utvikle produkter som kan bidra til en mer bærekraftig bygging. Samtidig arbeider vi for å redusere vårt eget karbonavtrykk, redusere avfall og minimere miljøpåvirkningen fra produksjonen.

I Swisspearl ser vi på bærekraft fra et sosialt, miljømessig og økonomisk perspektiv.

Det betyr at en bygning må være et godt sted å bo eller oppholde seg, den må ha liten innvirkning på miljøet og klimaet, og den må ha en sunn økonomi gjennom hele levetiden.

Dette betyr også at vi som leverandør må gjøre vårt ytterste for å drive byggevirksomhet i en grønnere retning – ved hjelp av vår bruk av ressurser, vår produksjon og logistikk, samt gjøre vårt ytterste for å drive virksomheten på en ansvarlig måte.

Arkitektur rundt om i verden

Swisspearl Architecture Magazine

Swisspearl-magasinet har i mange år tatt oss med på en arkitektonisk reise rundt om i verden. Våre produkter kombinerer estetikk, funksjonalitet og bærekraft på ulike kontinenter. Magasinet presenterer fremragende prosjekter i ulike regioner av verden og gir innsikt i den fascinerende verdenen av fibersement. Vi forklarer hvordan vårt materiale blir omgjort til designobjekter og presenterer menneskene bak vår innovasjon, samt de som sikrer at produktene våre oppfyller de høyeste standardene. Høydepunktet i magasinet er den årlige "Toppbygningen". Disse prosjektene er ikke bare fremragende fra et arkitektonisk synspunkt, de må også oppfylle spesielle krav og er ofte svært utfordrende for arkitektene under byggeprosessen.

Er du interessert i arkitektur? 

Vi vil gjerne sende deg den nyeste utgaven - inkludert et årlig abonnement hvis du ønsker det.

Les mer om Swisspearl Architecture Magazine her: Arkitekturmagasin - Swisspearl

Referanseprosjekter fra Swisspearl

Kystens Hus

Kystens Hus

Riving | Tromsø | 350-400 mill. kr

Riving av forretninger/senter tilsvarende 2 bygninger i Tromsø på 6 etasjer. ...

Lovund flerbrukshall

Lovund flerbrukshall

Nybygg | Lurøy | 45 mill. kr

Nybygg av fritidsbygg- og anlegg som består av en bygning i Lurøy på 2 etasje...

Storelva kraftverk

Storelva kraftverk

Nybygg | Brønnøy | 60-70 mill. kr

Nybygg av kraftverk som består av en bygning i Brønnøy. Selve byggingen start...

Ombygg av nasjonal turistveg og servicebygg på fergekai i Nord-Norge

Ombygg av nasjonal turistveg og servicebygg på fergekai i Nord-Norge

Rehab | Moskenes | 3-5 Mnok

Rehab av naust/båthus som består av en bygning i Moskenes. Selve byggingen st...