Ubrennbar og vedlikeholdsfri fasade

Dato: 7 Sep 2022

Cembrits fibersementprodukter har en unik kombinasjon av designmuligheter, motstandskraft og imponerende styrke, som med sine ubrennbare egenskaper er ideelt til fasader i norsk klima.

I mange større byer skyter bygningene opp en etter en - i takt med at byene vokser og utvikler seg. Befolkningstettheten i disse områdene stiger år for år, og den stigende befolkning betyr ofte høyere og tettere bygg. Med flere og større bygg, samt flere mennesker økes viktigheten av brannsikkerhet og sikring mot brannspredning. Med den korrekte brannsikkerhet sikres menneskene som hver dag benytter bygningene, enten det er boliger, institusjoner eller arbeidsplasser.

Med så mange nye bygg og renoveringer er det mange fordeler ved å velge byggematerialer som sikrer bygg og menneskeliv best mulig, hvis det utenkelige skulle skje.

Ubrennbart byggemateriale
For å sikre bygg mot brann er det viktig ikke å gå på kompromiss med passiv brannbeskyttelse. Fibersementprodukter fra Cembrit er velegnede til passiv brannsikring, da fibersement er et ubrennbart materiale. Alle Cembrits fasadeprodukter har brannklasse A2-s1, d0, som betyr at produktene en spesielt velegnet til denne type brannsikring. Ved bruk av ubrennbare byggematerialer er man med på å velge holdbare løsninger som ivaretar både menneskeliv og eiendeler. Hvis en brann oppstår, avhenger skadene av materialenes evne til å minimere brannens omfang og spredning. Fordelen ved ubrennbare byggematerialer som fibersementprodukter, er at det er en vedlikeholdsfri måte å sikre bygget, siden den beholder sin brannmotstandsevne i hele sin levetid.

Cembrits fasadeplater er et ideelt alternativ til brennbare materialer, og Cembrits fibersementpanel med eller uten trestruktur, kan med fordel erstatte trekledning, slik at man i stedet oppnår en ubrennbar og vedlikeholdsfri fasade.

Fleksibilitet i byggeprosjektet
Cembrits fasader av fibersement er et solid byggemateriale til alle typer uten- og innendørs veggkledning. De er værbestandige og tåler både varme og kulde, våte eller tørre klimaforhold. Fibersementens pH-verdi gjør det i tillegg motstandsdyktig mot mugg, sopp og råte. Styrken til fibersementplatene gir arkitekter og designere utallige muligheter. Uansett om de monteres loddrett, vannrett eller på skrå. Utendørs eller innendørs. Cembrit kan til og med leverer dine fibersement-byggematerialer tilpasset i form, farge og overflatetekstur – med forborede monteringshull, utskjæringer og lignende, både spesialpakket og merket. Alt etter dine behov.

Fasadeplater gir mange designmuligheter – de kan kombineres med andre byggematerialer, de kan monteres enten med åpne vannrette fuger, eller med profiler mellom platene, hvilket kan oppfylle forskjellige tekniske spesifikasjoner, og gir hvert sitt uttrykk til fasadens design. Cembrits fibersementprodukter er velegnet til design- og konstruksjonsprosjekter hvor estetikk kombineres med robusthet og vedlikeholdsfrihet.

Miks av materialer er en stor trend i norske byggeprosjekter. Det er mange muligheter for å skape et moderne og individuelt uttrykk til ditt prosjekt ved å kombinere fibersement med andre byggematerialer. Kombineres fibersementplater med tre, stål eller glass oppnås enkelt et elegant og tidløst uttrykk.

Ventilert fasade
Cembrits fasadeplater tilfører ikke bare personlighet og kvalitet til din fasade. Våre fasadeplater egner seg perfekt til en ventilert fasade. Den ventilerte fasadekonstruksjonen bidrar til å minimere temperatursvingninger og transporterer fukt vekk fra ytterveggen.

Sol og varme ventileres vekk fra fasaden og isolasjonen bak fasadeplatene minsker varmetap ved lave temperaturer i de kalde månedene, samt minsker varmelagring på varme sommerdager. Den naturlige luftgjennomgangen i konstruksjonen minimerer risikoen for kondensering.

Fibersement krever et minimum av vedlikehold
Fibersementens suverene egenskaper betyr at produktene kan motstå det norske klimaets harde værpåvirkninger som frost, snø, regn, varme, fukt og direkte sollys. Fibersementens motstandskraft mot vær og vind, samt dets permanente høye pH-verdi gjør at materialet oppnår en effektiv og preventiv effekt mot mugg, sopp og råte, som igjen forlenger fasadens levetid. Det betyr også at det kun krever et absolutt minimum av vedlikehold. Det skal aldri males, lakkeres eller ha noen annen form for overflatevedlikehold, og allikevel holder det i mange, mange år uten hverken å miste styrke eller utseende. Upåvirket av det meste.

Fibersementens evne til å motstå angrep fra mugg, sopp og råte gir også store gevinster for inneklimaet. Moderne bygg blir bedre og bedre isolert, og det øker risikoen for fuktansamling som kan føre til helseskadelig sopp og mugg. Fibersement tillater bygget å puste, slik at fukten kan slippe ut. Derfor er fibersement med på å sikre et godt inneklima.

Les mer om Cembrits ubrennbare fasadeløsninger her

For mer informasjon, kontakt Cembrits salgssjef Bjørn Gustavsen, tlf. 96 62 63 09, bjorn.gustavsen@cembrit.no

Referanseprosjekter fra Swisspearl

Torvbråten skole

Torvbråten skole

Nybygg | Asker | 312,5 Mnok

Nybygg av barneskole som består av en bygning i Asker på en etasje. Selve byg...

Ringvegen 16 - Gjøvik

Ringvegen 16 - Gjøvik

Nybygg | Gjøvik | 50-150 Mnok

Nybygg av kontorbygg i Gjøvik på 4 etasjer hvor den ene etasjen er under bakk...

Portalen - Lillestrøm Akershus
Rosenlund Lillehammer - Lillehammer Oppland