Cembrit Patina Fasadeplater

Dato: 16 Feb 2022

En arkitektundersøkelse på tvers av de nordiske landene viser at rå, naturlige materialer som patinerer, stadig vokser og blir foretrukket i nordisk arkitektur. I tillegg til naturlige og patinerende fasader vil vedlikeholdsfrie fasader i enda større grad være en prioritet i nordisk arkitektur.

AUTENTISKE OG NATURLIGE FASADEPLATER

Cembrits autentiske fasadesortiment omfavner nettopp den nyeste tendensen med det naturlige og autentiske uttrykket. Fasadeplatene er karakterisert av helt unike detaljer og naturlige variasjoner. Overflaten imiterer naturens foranderlighet, og med tiden vil fasadeplatene oppnå en karakteristisk patina, som gir fasaden et levende fargespill og karakter. Spesielt Cembrit Patina Rough og Cembrit Patina Inline tilfører fasaden et helt spesielt spill og liv, og krever kun minimalt vedlikehold.

 

CEMBRIT PATINA ORIGINAL

Fasadeplaten Cembrit Patina Original er en gjennomfarget fasadeplate av fibersement med en svakt slipt og naturlig overflate. Den rustikke fasadeplaten endrer seg med været og med tiden, og oppnår etter hvert sin spennende og karakteristiske patina. Cembrit Patina Original tilfører byggets fasade et ærlig og naturlig uttrykk, dette i tillegg til at den er både ubrennbar og vedlikeholdsfri gjør den til et svært ettertraktet og populært fasademateriale.

FAKTA OM CEMBRIT PATINA ORIGINAL:

Leveres i 11 naturlige farger: P020, P050, P070, P222 P313, P323, P333 P343, P545, P565 og P626.
Standardstørrelse: 1192 x 3050 mm

Les mer om Cembrit Patina Original

 

CEMBRIT PATINA ROUGH

Fasadeplaten Cembrit Patina Rough har en sandblåst overflate, og med sin røffe, men samtidig fløyelsmyke overflate tilfører den et naturlig og moderne uttrykk til fasaden. Den sandblåste og rå overflaten gir et levende uttrykk, som varierer i takt med lysets bevegelse i løpet av dagen. Cembrit Patina Rough vil med tiden lysne og endre seg i takt med at den utvikler en spennende og unik patina, som med sine små variasjoner tilfører et naturlig fargespill til fasaden.

FAKTA OM CEMBRIT PATINA ROUGH:

Leveres i 5 farger: P020, P050, P070, P222 og P545
Standardstørrelse: 1192 x 3050 mm

Les mer om Cembrit Patina Rough

 

CEMBRIT PATINA INLINE

Cembrit Patina Inline introduserer et tredimensjonalt og moderne uttrykk til fasaden med sine lineære spor i overflaten. Platens sporslipte overflate gir dybde og spill,  og dagslysets bevegelse tilfører en leken og spennende skyggeeffekt. Den stilrene og rustikke overflaten vil som de andre Cembrit Patina produktene oppnå den karakteristiske patinaen, som kommer til uttrykk i unike variasjoner og nyanser i overflaten. Cembrit Patina Inline kan med sine geometriske linjer skape spennende mønster-variasjoner ved å montere platene i forskjellige retninger.

FAKTA OM CEMBRIT PATINA INLINE:

Leveres i 5 farger: P020, P050, P070, P222 og P545
Standardstørrelse: 1192 x 3050 mm

Les mer om Cembrit Patina Inline

 

NORDIC ARCHITECT PANEL - INNSIKT I NYE TRENDER OG TENDENSER

Nordic Architect Panel er et nytt panel blant arkitekter og rådgivere fra de fire nordiske landene Norge, Sverige, Danmark og Finland. Det nordiske panelet fokuserer på trender og tendenser, bransje og konjunkturer, samt aktuelle utfordringer innenfor bransjen. To ganger i året vil panelet sette fokus på trender og tendenser, inspirasjon, konjunkturer og utfordringer innenfor arkitektur og bygge-bransjen generelt.

ER DU ARKITEKT ELLER RÅDGIVER?

Du kan delta i Nordic Architect Panels neste undersøkelse her

Er du interessert i å høre mer om panelet eller bli fast medlem, kan du lese mer her

Se Cembrit.no for inspirasjon og informasjon, eller kontakt oss på cembrit@cembrit.no eller på telefon: 31 29 77 00

Referanseprosjekter Swisspearl

Torvbråten skole

Torvbråten skole

Nybygg | Asker | 312,5 Mnok

Nybygg av barneskole som består av en bygning i Asker på en etasje. Selve byg...

Ringvegen 16 - Gjøvik

Ringvegen 16 - Gjøvik

Nybygg | Gjøvik | 50-150 Mnok

Nybygg av kontorbygg i Gjøvik på 4 etasjer hvor den ene etasjen er under bakk...

Portalen - Lillestrøm Akershus
Rosenlund Lillehammer - Lillehammer Oppland