Nytt arkitektkonsept skal fremme kunnskapen om nordisk arkitektur

Dato: 5 Mai 2021

En arkitektundersøkelse på tvers av Norden viser at rå, naturtro materialer som patinerer får større og større innpass i nordisk arkitektur. I tillegg til de rå og patinerende fasadene vil vedlikeholdsfrie fasader i enda større grad være en prioritet i nordisk arkitektur.

Cembrits autentiske fasadesortiment omfavner det naturlige og autentiske uttrykket. Fasadeplatene kjennetegnes av helt unike detaljer og naturlige variasjoner. Overflaten ligner naturens endringer, og med tiden vil fasadeplatene oppnå en karakteristisk patina som gir fasaden et levende fargespill og karakter. Spesielt Cembrit Patina Rough og Cembrit Patina Inline tilfører fasaden karakter og liv og krever kun minimalt vedlikehold.

Cembrit Patina Rough

Fasadeplaten Cembrit Patina Rough har en sandblåst overflatestruktur, og med sin rå og naturlige overflate tilfører fasadeplaten et naturlig og moderne uttrykk til fasaden. Den røffe overflaten gir et levende uttrykk som varierer i takt med lysets bevegelse i løpet av dagen. Cembrit Patina Rough vil med tiden lysne i takt med at den utvikler en spennende og unik patina som med sine små variasjoner tilfører et naturlig fargespill til fasaden.

FAKTA OM CEMBRIT PATINA ROUGH:

    • Fem farger: P020, P050, P070, P222 og P545
    • Standardstørrelse 1192 x 2500/3050 mm

Les mer om Cembrit Patina RoughCembrit Patina Inline

Cembrit Patina Inline introduserer et tredimensjonalt og moderne uttrykk til fasaden med sine lineære spor i overflaten. Platens spor gir fasaden dybde og dagslysets bevegelse tilfører en leken skyggeeffekt. Den stilrene og rustikke overflaten vil som de andre Cembrit Patina produktene oppnå den karakteristiske patinaen som kommer til uttrykk i unike variasjoner og nyanser i overflaten. Cembrit Patina Inline kan med sine geometriske linjer skape spennende mønstervariasjoner ved å montere platene i forskjellige retninger.

FAKTA OM CEMBRIT PATINA INLINE:

    • Fem farger: P020, P050, P070, P222 og P545
    • Standardstørrelse 1192 x 2500/3050 mm

Les mer om Cembrit Patina InlineInnsikt i arkitektbransjen med et nytt nordisk arkitektpanel

I mange år har Cembrit hatt et tett samarbeid med arkitekter, og det samarbeidet er med på å bane vei for blant annet nye produkter som imøtekommer arkitektenes behov. Arkitektene er svært betydningsfulle for nytenkende, kreative og uttrykksfulle bygg, som skaper stimulerende og spennende omgivelser og rammer for mennesker. Derfor vil Cembrit være med på å skape et større samhold blant nordiske arkitekter.

Nå lanserer Cembrit Nordic Architect Panel, som vil være et møtepunkt for arkitekter fra de fire nordiske landene Norge, Sverige, Danmark og Finland. To ganger i året vil Nordic Architect Panel samle ledende bransjefolk fra Norden i en felles undersøkelse som avdekker det nyeste innen arkitektur, design og byggeprosjekter i Norden. Cembrit bygger dermed videre med økt fokus på arkitektbransjen, og setter enda mer fokus på å fremme arkitektkunnskapen og arkitektfagets rolle i byggenæringen. Ved å skape rammene for en felles nordisk plattform, får arkitektene mulighet for i felleskap å sette enda større fokus på arkitekturen i den nordiske byggebransjen. Det kommer til å gi verdifull innsikt i arkitektbransjen på tvers av de Nordiske landene til nytte for hele byggebransjen.

Nordic Architect Panel er nylig gått ut med den første undersøkelsen på tvers av Norge, Danmark, Finland, og Sverige. Alle arkitekter, ingeniører eller rådgivere som ønsker å være en del av Nordic Architect Panels undersøkelser har mulighet for å bli en del av panelet, og planen er å få minimum 400 deltakere allerede i første runde.

Delta i Nordic Architect Panels første undersøkelse her

Er du interessert i å høre mer om panelet eller bli fast medlem, kan du lese mer her

Referanseprosjekter fra Swisspearl

Torvbråten skole

Torvbråten skole

Nybygg | Asker | 312,5 Mnok

Nybygg av barneskole som består av en bygning i Asker på en etasje. Selve byg...

Ringvegen 16 - Gjøvik

Ringvegen 16 - Gjøvik

Nybygg | Gjøvik | 50-150 Mnok

Nybygg av kontorbygg i Gjøvik på 4 etasjer hvor den ene etasjen er under bakk...

Portalen - Lillestrøm Akershus
Rosenlund Lillehammer - Lillehammer Oppland