Ubrennbar og vedlikeholdsfri fasade

Dato: 14 Apr 2021

Cembrits fibersementprodukter har en unik kombinasjon av designmuligheter, motstandskraft og imponerende styrke, som med sine ubrennbare egenskaper er ideelt til fasader i norsk klima.

I mange større byer skyter bygningene opp en etter en - i takt med at byene vokser og utvikler seg. Befolkningstettheten i disse områdene stiger år for år, og den stigende befolkning betyr ofte høyere og tettere bygg. Med flere og større bygg, samt flere mennesker økes viktigheten av brannsikkerhet og sikring mot brannspredning. Med den korrekte brannsikkerhet sikres menneskene som hver dag benytter bygningene, enten det er boliger, institusjoner eller arbeidsplasser.

Med så mange nye bygg og renoveringer er det mange fordeler ved å velge byggematerialer som sikrer bygg og menneskeliv best mulig, hvis det utenkelige skulle skje.

Ubrennbart byggemateriale

For å sikre bygg mot brann er det viktig ikke å gå på kompromiss med passiv brannbeskyttelse. Fibersementprodukter fra Cembrit er velegnede til passiv brannsikring, da fibersement er et ubrennbart materiale. Alle Cembrits fasadeprodukter har brannklasse A2-s1, d0, som betyr at produktene en spesielt velegnet til denne type brannsikring. Ved bruk av ubrennbare byggematerialer er man med på å velge holdbare løsninger som ivaretar både menneskeliv og eiendeler. Hvis en brann oppstår, avhenger skadene av materialenes evne til å minimere brannens omfang og spredning. Fordelen ved ubrennbare byggematerialer som fibersementprodukter, er at det er en vedlikeholdsfri måte å sikre bygget, siden den beholder sin brannmotstandsevne i hele sin levetid.


Cembrits mange ubrennbare og vedlikeholdsfrie fasadeprodukter kan lett kombineres. I dette prosjektet er det en blanding av Cembrit Plank med trestruktur, altså ubrennbar fasadeplank av fibersement - sammen med Cembrit Patina fasadeplater som er gjennomfargede med en svakt slipt og naturlig overflate.

Cembrits fasadeplater er et ideelt alternativ til brennbare materialer, og Cembrits fibersementpanel med eller uten trestruktur, kan med fordel erstatte trekledning, slik at man i stedet oppnår en ubrennbar og vedlikeholdsfri fasade.

Fleksibilitet i byggeprosjektet

Cembrits fasader av fibersement er et solid byggemateriale til alle typer uten- og innendørs veggkledning. De er værbestandige og tåler både varme og kulde, våte eller tørre klimaforhold. Fibersementens pH-verdi gjør det i tillegg motstandsdyktig mot mugg, sopp og råte. Styrken til fibersementplatene gir arkitekter og designere utallige muligheter. Uansett om de monteres loddrett, vannrett eller på skrå. Utendørs eller innendørs. Cembrit kan til og med leverer dine fibersement-byggematerialer tilpasset i form, farge og overflatetekstur – med forborede monteringshull, utskjæringer og lignende, både spesialpakket og merket. Alt etter dine behov.

Fasadeplater gir mange designmuligheter – de kan kombineres med andre byggematerialer, de kan monteres enten med åpne vannrette fuger, eller med profiler mellom platene, hvilket kan oppfylle forskjellige tekniske spesifikasjoner, og gir hvert sitt uttrykk til fasadens design. Cembrits fibersementprodukter er velegnet til design- og konstruksjonsprosjekter hvor estetikk kombineres med robusthet og vedlikeholdsfrihet.

Miks av materialer er en stor trend i norske byggeprosjekter. Det er mange muligheter for å skape et moderne og individuelt uttrykk til ditt prosjekt ved å kombinere fibersement med andre byggematerialer. Kombineres fibersementplater med tre, stål eller glass oppnås enkelt et elegant og tidløst uttrykk.


Hos Cembrit kan du regne med hjelp fra folk som har lang erfaring og mye kunnskap, og som kjenner Cembrits produkter ut og inn. Hos Cembrit kan vi hjelpe deg med å finne de beste ubrennbare, vedlikeholdsfrie og holdbare løsninger til ditt byggeprosjekt. Vi følger prosjektene fra a til å.

Ventilert fasade

Cembrits fasadeplater tilfører ikke bare personlighet og kvalitet til din fasade. Våre fasadeplater egner seg perfekt til en ventilert fasade. Den ventilerte fasadekonstruksjonen bidrar til å minimere temperatursvingninger og transporterer fukt vekk fra ytterveggen.

Sol og varme ventileres vekk fra fasaden og isolasjonen bak fasadeplatene minsker varmetap ved lave temperaturer i de kalde månedene, samt minsker varmelagring på varme sommerdager. Den naturlige luftgjennomgangen i konstruksjonen minimerer risikoen for kondensering.

Den ventilerte fasaden har mange fordeler som for eksempel:

  • Effektiv beskyttelse av konstruksjonen mot vær og vind
  • Leder regnvann vekk fra konstruksjonen
  • Cembrits produkter kan bidra til energieffektive løsninger

Fibersement er vedlikeholdsfritt

Fibersementens suverene egenskaper betyr at produktene kan motstå det norske klimaets harde værpåvirkninger som frost, snø, regn, varme, fukt og direkte sollys. Fibersementens motstandskraft mot vær og vind, samt dets permanente høye pH-verdi gjør at materialet oppnår en effektiv og preventiv effekt mot mugg, sopp og råte, som igjen forlenger fasadens levetid. Det betyr også at det kun krever et absolutt minimum av vedlikehold. Det skal aldri males, lakkeres eller ha noen annen form for overflatevedlikehold, og allikevel holder det i mange, mange år uten hverken å miste styrke eller utseende. Upåvirket av det meste.

Fibersementens evne til å motstå angrep fra mugg, sopp og råte gir også store gevinster for inneklimaet. Moderne bygg blir bedre og bedre isolert, og det øker risikoen for fuktansamling som kan føre til helseskadelig sopp og mugg. Fibersement tillater bygget å puste, slik at fukten kan slippe ut. Derfor er fibersement med på å sikre et godt inneklima.

Bærekraftige bygg

Miljøet og den grønne tankegang vinner stadig større innpass i vårt samfunn, og det blir stadig gjort mer for å gjøre byggeprosjekter miljøvennlige og energibesparende. I den forbindelse er bærekraftige og miljøsertifiserte bygg en viktig faktor. Bærekraftige bygg handler dessuten om mer enn energi – det handler om å skape de best mulige rammene for byggebransjen – både på det miljømessige, praktiske, sosiale og økonomiske nivå.

Når du velger et Cembrit-produkt, bidrar det på svært mange områder til den samlede bæredyktigheten i ditt byggeprosjekt, for våre produkter er laget av naturmaterialer, frembrakt under miljøvennlige forhold og med fokus på minimering av ressursbruk i både produksjon og bruk.

Fibersement er et uorganisk byggemateriale, fremstilt primært av naturmaterialer. All sement og mineralsk filler til Cembrits produkter utvinnes lokalt og leveres direkte til Cembrits fabrikker. Dermed bidrar vi til lokalsamfunnet og sparer store mengder CO2-utslipp ved mindre transport av råvarer.

Faktaboks:

Visste du at:

  • Cembrit har 15 års fulldekkende garanti, uten masse forbehold og betingelser skrevet med liten skrift, og at vi demonterer, remonterer og rydder opp etter oss?
  • Cembrit har en av bransjens beste prosedyrer i forbindelse med reklamasjonsbehandling?
  • Cembrits fasadeprodukter er ubrennbare og vedlikeholdsfrie?
  • Cembrits fasadeprodukter har lang levetid, og at de ikke angripes av mugg, sopp og råte?
  • Cembrit tilbyr skreddersydde løsninger til ditt prosjekt?

Referanseprosjekter fra Swisspearl

Kystens Hus

Kystens Hus

Riving | Tromsø | 350-400 mill. kr

Riving av forretninger/senter tilsvarende 2 bygninger i Tromsø på 6 etasjer. ...

Lovund flerbrukshall

Lovund flerbrukshall

Nybygg | Lurøy | 45 mill. kr

Nybygg av fritidsbygg- og anlegg som består av en bygning i Lurøy på 2 etasje...

Storelva kraftverk

Storelva kraftverk

Nybygg | Brønnøy | 60-70 mill. kr

Nybygg av kraftverk som består av en bygning i Brønnøy. Selve byggingen start...

Ombygg av nasjonal turistveg og servicebygg på fergekai i Nord-Norge

Ombygg av nasjonal turistveg og servicebygg på fergekai i Nord-Norge

Rehab | Moskenes | 3-5 Mnok

Rehab av naust/båthus som består av en bygning i Moskenes. Selve byggingen st...