CEMBRIT - nye designløsninger gir interiøret karakter

Dato: 2 Des 2020

Cembrit har i flere år vært forhandler av akustikk- og designløsninger fra Troldtekt. I 2019 lanserte Troldtekt en ny serie med Troldtekt® designløsninger. Den nye designserien gir arkitekter mulighet til å kombinere god akustikk fra Troldtekt treullsement med karakteristiske uttrykk. Siden lanseringen i 2019 har serien allerede mottatt en ICONIC AWARD 2019 og en German Design Award 2020. Nå kan den også få en DETAIL Product Award 2020.

Vi tilbringer det meste av vår tid inne i bygninger; kontorlokaler, skoler, idrettsarenaer, restauranter, kulturhus og private hjem. Derfor er det viktig at miljøet vi har inne i byggene er behagelige for øyne, ører og helse. Med «Troldtekt® line», «Troldtekt® tiles», «Troldtekt® curves» og en rekke andre nye designløsninger gir Troldtekt A/S arkitekter mulighet til å kombinere god akustikk og et sundt inneklima med karakteristiske, skalerbare uttrykk

>> Se alle Troldtekt® designløsninger

 – Formålet har vært, og er fremdeles, å designe løsninger, som gir størst mulig valgfrihet. Du kan skape dine egne mønstre og former i designet – og du kan variere og skalere de enkelte designløsninger, så de gir opplevelsen av en sammenheng mellom for eksempel tak og vegg. Vi ønsker å appellere til arkitekter, som gjerne vil ha mulighet til å gjøre noe ekstra, men også skal holde seg innenfor et fornuftig budsjett, sier Michael Christensen. Han er inhouse arkitekt hos Troldtekt A/S og har utviklet den nye designlinje.

>> Møt designeren her

 

Det handler om flaten

De nye designløsningene fra Troldtekt har to overordnede fellesnevnere: For det første er de industrielt produsert og for det andre er de designet til å gi tak- og veggflater et sømløst uttrykk. Hver løsning er tenkt til å fremstå som en samlet akustikkflate i større eller mindre skala.

– Serien av designløsninger er et nytt kapittel i Troldtekts historie. Vi begynte i 1935 med industriplater og har i senere år utviklet akustikkløsninger til moderne arkitektur. Underveis har vi også utviklet flere spennende design som har vunnet internasjonale priser. Nå løfter vi våre designløsninger til neste nivå, hvor vi lanserer en hel serie som vi kan produsere med moderne teknologi og til konkurransedyktige priser, siger Peer Leth, adm. direktør i Troldtekt A/S.    

Skap egne mønstre og former

Felles for løsningene er at de er industrielt produsert, blant annet via CNC-teknologi. En av de mest populære variantene er Troldtekt line, som har langsgående spor som fortsetter sømløst over hele takflaten uten synlige skjøter mellom platene. Et annet eksempel er rhombe-formede akustikkplater (Troldtekt rhombe), som settes sammen og gir flaten en tredimensjonal effekt.

>> Troldtekt® designløsninger

Cembrits distriktssjefer og tekniske avdeling er alltid behjelpelig med veiledning og råd, så du kan finne den løsningen som møter dine behov og dermed oppnår det beste resultatet.

Se mer på cembrit.no/innvendige-plater/troldtekt/

Ønsker du kontakt med en av våre ansatte, se her:

cembrit.no/kontakt/ansatte/

Referanseprosjekter fra Swisspearl

Torvbråten skole

Torvbråten skole

Nybygg | Asker | 312,5 Mnok

Nybygg av barneskole som består av en bygning i Asker på en etasje. Selve byg...

Ringvegen 16 - Gjøvik

Ringvegen 16 - Gjøvik

Nybygg | Gjøvik | 50-150 Mnok

Nybygg av kontorbygg i Gjøvik på 4 etasjer hvor den ene etasjen er under bakk...

Portalen - Lillestrøm Akershus
Rosenlund Lillehammer - Lillehammer Oppland