Jackon Thermomur® 350HD – for høyere tilbakefylling og økte spenn

Dato: 4 Nov 2020

Nye Thermomur® 350HD med 200mm homogen betongkjerne tillater høyere tilbakefylling og økte spenn mellom støttevegger - derav navnet “Heavy Duty”.

  • Jackon Thermomur® er blitt testet og videreutviklet gjennom 35 år. De siste årene har vi presentert flere ulike serier i det unike byggesystemet. Thermomur® 350HD («heavy duty») er en ny, sterk serie spesielt utviklet for vegger under terreng med høyere tilbakefylling. Serien kommer for salg sommeren 2019.

Forsterker byggesystemet
Eivind Olsen er leder for produktutvikling hos isolasjonseksperten Jackon AS. Han forteller at Jackon samarbeider tett med den profesjonelle brukeren og i tråd med endringer i byggeforskriftene når eksisterende produkter skal forbedres og nye skal skapes. Jackon har gjennom mange år produsert Thermomur® i ulike serier, i fjor økte antallet til 6, og nå snart 7 – alle tilpasset sitt bruksområde og byggeprosjektets energikrav i henhold til tekniske byggeforskrifter.

  • Alle de 7 Thermomur® -seriene kan kombineres sømløst med hverandre og med Jackon Ringmur. Den nye serien blir en forsterkning av byggesystemet og får fullt sortiment som inkluderer utvendig og innvendige hjørner, toppblokk og halvblokk, samt radonblokker.

Energieffektivt byggesystem
Jackon Thermomur® består av lette blokker i EPS (ekspandert polystyren) som stables oppå hverandre som byggeklosser og fylles med betong. Resultatet er en solid og ferdig isolert mur som kan dekkes med murpuss utvendig over terreng eller kles med panel. Byggesystemet tilfredsstiller gjeldende energikrav og har teknisk godkjenning fra Sintef Byggforsk.

Ettersom Jackon Thermomur® er formstøpt i EPS kan den settes opp i all slags vær. Den er lett å montere og tilpasse - hvert element veier under 3 kg - og de passer perfekt på hverandre. Dette sikrer en forutsigbar byggeprosess både tidsmessig og økonomisk, noe som blir satt pris på av både oppdragsgiver, utførende håndverker og ikke minst av sluttkunde.

Høyere tilbakefylling og lengre spenn
Med introduksjonen av Thermomur® 350HD sommeren 2019 ligger Jackon igjen i forkant av utviklingen. Med 200 mm homogen betongkjerne, tillater den høyere tilbakefylling og økte spenn mellom støttevegger - derav navnet “Heavy Duty”. Med 150 mm isolasjon er konstruksjonen godkjent som «minimumsvegg», og oppnår U-verdi på 0,18 ved 2 meter tilbakefylling.

  • Den brede, massive betongkjernen på 200 mm tåler både høyere tilbakefylling og økte spenn mellom støttevegger. Samtidig sørger den også for at lydegenskapene er betraktelig forbedret. Dermed er Thermomur 350HD velegnet som skillevegg mellom boenheter, sier utviklingssjefen. – Den brede betongkjernen tillater god overdekning av armeringen og dermed bedre egenskaper mot korrosjon. Thermomur® 350HD kan også benyttes som “kroneblokk” på Thermomur® 350 og Thermomur® 350 Super dersom man trenger bred betongflate ved skjøting av hulldekker.

  • Jackon Thermomur® er blitt testet og videreutviklet gjennom 35 år. De siste årene har vi presentert flere ulike serier i det unike byggesystemet. Thermomur 350HD («heavy duty») er en ny, sterk serie spesielt utviklet for vegger under terreng med høyere tilbakefylling. Serien kommer for salg sommeren 2019.

Les mer på jackon.no!Jackon Thermomur 350HD er den nye, sterke Thermomur-serien som lanseres sommeren 2019. benyttes til 148mm-198mm vegg og tilfredsstiller isolasjonskravene for bolig.

Jackon Thermomur 350HD har 200mm homogen betongkjerne og 150mm isolasjon. Høyden på blokken er 300mm.

Jackon Thermomur 350HD leveres i fullt sortiment: Innvendig/utvendig hjørne, toppblokk, halvblokk, radon- og bjelkelagsblokk.