Jackopor sparer miljøet og lommeboka

Dato: 16 Jun 2021

Kjært barn har mange navn, men hva er egentlig EPS/Jackopor/«isopor»? Hvordan bidrar det til energisparing?

God og riktig isolasjon er et viktig miljøtiltak da det bidrar til vesentlig energisparing gjennom redusert behov for oppvarming og avkjøling av bygninger. Men hva er egentlig EPS? I denne filmen gir Jackons produktsjef Svein Tore Larsen noen grunnleggende fakta om produktet.

Jackons varemerke for EPS heter Jackopor. Produktet har stort volum, men består av hele 98% luft – noe som forklarer den unike isolasjonsevnen. Ikke alle er klar over at EPS er 100% resirkulerbart. Hos Jackon gjenvinnes spill og vrak fra produksjonen til nytt råstoff og nye produkter. Brukt EPS er et ettertraktet materiale som blant annet gjenvinnes til hagemøbler, blomsterpotter og kleshengere. Dersom produktet håndteres riktig slik at det ikke havner i naturen er det stor miljøgevinst i å benytte EPS som bygningsisolasjon.

Teknologien for resirkulering er tilgjengelig. Brukt EPS er verdifullt. Med tilrettelegging og innsats fra både produsenter, forhandlere og forbrukere, avfallsmottak og kommuner vil resirkuleringen fungere enda bedre. Slik kan vi sammen utnytte materialets miljøvennlige egenskaper maksimalt, og – optimalt sett – eliminere miljøskadelig håndtering av EPS.

I denne lille videoen kan du lære mer om Jackopor, produktets bruksområder og hvorfor det er miljøvennlig.
Har du spørsmål – kontakt gjerne din lokale Jackon-representant.

Les mer her.

Brosjyre om EPS & miljø.

Mer om produktet Thermomur©

Thermomur©

Thermomur© er et byggesystem basert på formstøpte blokker av ekspandert polystyren (EPS), Jackopor®.

Teknisk Godkjenning
Monteringsanvisning Thermomur 350, 350 HD og 250x
Monteringsanvisning Thermomur 450
Monteringsanvisning Thermomur Bassengblokk
BIM
EPD