Jackon Thermodren: Utvendig isolering og drenering av kjellervegg

Dato: 29 Sep 2021

Like viktig som god drenering er korrekt isolasjon. Jackon Thermodren® sørger for en varm, tørr kjeller med sunt inneklima i nye og gamle bygg.

At drenering er viktig er en kjent sak for norske huseiere. Alle vet at fukt og vann som trenger inn i grunnmuren og dermed inn i huset er skadelig for bygningsmassen. De fleste er også smertelig klar over at dette fører til dårlig inneklima, helseskader og høye oppvarmingskostnader.

I Norge er det vanlig å forsøke å løse problemet ved å drenere rundt huset. Man ser for seg at å lede vannet bort fra grunnmuren er tilstrekkelig for at boligen holdes tørr, varm og sunn. Dessverre tenker ikke alle på at isolering er like viktig, og at å gjøre dette riktig er avgjørende for å holde grunnmuren tørr og sørge for at underetasjen kan benyttes som fullverdig boligareal med et godt og sunt innemiljø.

Ekspertenes anbefaling

SINTEF Byggforsk beskriver i byggdetaljblad 523.111(”Yttervegger mot terreng. Varmeisolering og tetting.”) at innvendig tilleggsisolasjon ikke er tilstrekkelig for å løse fuktproblemet. De anbefaler derimot at minst halvparten av isolasjonen skal være på yttersiden av kjellerveggen slik at veggene holdes varme og tørre. Uten isolasjon på yttersiden vil murveggen fortsatt være kald. Når varm inneluft med høy relativ fuktighet treffer den kalde flaten, kondenserer luftfuktigheten. Små vanndråper dannes, noe som gir grobunn for mugg og sopp i konstruksjonen og skaper et usunt innemiljø.

Løsningen

Jackon Thermodren® er løsningen som både drenerer og isolerer. Platens unike egenskaper gjør at dette utføres enkelt - og ikke minst riktig - slik at man oppnår ønsket effekt. Den trykksterke og solide platen er helstøpt i Jackopor®. Den er diffusjonsåpen med små horisontale og vertikale hull som sørger for uttørking av muren og optimal drenering av fukt og vann. Fiberduken, som hindrer finkornet masse i å tette dreneringshullene, leveres enten ferdig pålimt eller løs på rull.

Utviklet for norske boliger

Jackon driver kontinuerlig forskning og utvikling for å perfeksjonere eksisterende produkter og skape nye løsninger. Jackon Thermodren®er et resultat av tett samarbeid med den profesjonelle brukeren og omfattende testing i laboratoriet. Enten du bygger nytt eller skal etterisolere og drenere et gammelt hus, gjelder anbefalingene fra SINTEF Byggforsk. Jackon er stolt over å kunne tilby et produkt skreddersydd for norske boliger og vårt utfordrende norske klima. Jackon Thermodren®er et etterlengtet gjennombrudd i kampen mot fukt.

Jackon Thermodren®– isolering og drenering i én og samme plate:

  • Varmeisolerende: Helstøpt plate i Jackopor®
  • Drenerende: Riller og vertikale hull for kapillærbrytning og drenering
  • Tørker kjellermuren: Horisontale hull for tørking av fuktig kjellervegg
  • Robust: Smuldrer ikke ved røff håndtering
  • Solid: Tåler vekten av tilbakefyllende masser
  • Dokumentert: Testet og godkjent av Sintef Byggforsk
  • Gevinst: Sunt inneklima, ingen kjellerlukt, bedre bokomfort og reduserte energikostnader

Les mer om Jackon Thermodren®:https://www.jackon.no/bygg/jackon-thermodren/

Mer om produktet Thermodren©

Thermodren©

Thermodren© er en trykksterk og solid diffusjonsåpen plate til utvendig isolering og drenering av kjellervegg.

Teknisk tabell
Monteringsanvisning Thermodren
EPD