Lanserer spesialutviklet blokk til å bygge basseng

Dato: 26 Apr 2023

En ny Thermomurblokk fra BEWI er spesialutviklet til deg som skal bygge basseng. Aldri har svømmebasseng vært enklere å bygge.

Også i basseng er god isolasjon avgjørende for å holde jevn temperatur og energiforbruket nede, derfor er Thermomur® ideelt til å bygge basseng. Og nå har vi tatt bassengløsningen enda flere skritt i riktig retning.

—Thermomur bassengblokk er spesiallaget for svømmebasseng, tilpasset målene til når man bygger bassen. Det gjør den enklere å montere og den er svært energivennlig. Innersiden av blokka har vi laget av ekstra høy densitet. Mange basseng er sårbare for avtrykk og merker fra brukerne, men denne tåler rett og slett mer, sier utviklingssjef Eivind Olsen i BEWI.

—Vi har utviklet denne i samarbeid med de beste leverandørene av basseng i Norden, og er glade for å endelig kunne slippe dette produktet i markedet. Vi har bevart stabilitet og funksjonalitet fra vårt markedsledende Thermomur-system, og tilpasset det til behovene man har for basseng, forklarer han videre.

Velkjente Jackon Thermomur® er blitt testet og videreutviklet gjennom over 35 år. Sortimentet består nå av 7 ulike serier – alle tilpasset sitt bruksområde og byggeprosjektets energikrav i henhold til tekniske byggeforskrifter. Bassengblokka kommer i tillegg til de syv eksisterende seriene.

— Blokka kommer i formatet 250 x 300 x 1000mm. Lengden på en meter er spesielt egnet for størrelse på basseng, slik at det minimerer svinn ved montering. I tillegg medfølger en tilsvarende spesiallaget endekloss som brukes i hjørnene, opplyser Olsen.

LETT LØSNING
Jackon Thermomur®-systemet består av lette blokker i Jackopor® EPS (ekspandert polystyren) som stables oppå hverandre som byggeklosser, armeres og fylles med betong. Resultatet er en solid og ferdig isolert mur som kan dekkes med murpuss utvendig eller kles med panel. Byggesystemet tilfredsstiller gjeldende energikrav og har teknisk godkjenning fra Sintef Byggforsk. Av bassengblokka veier en normal blokk kun én kilo!

Ettersom Jackon Thermomur® er formstøpt i EPS kan den settes opp i all slags vær. Den er lett å montere og tilpasse - og de passer perfekt på hverandre. Dette sikrer en forutsigbar byggeprosess både tidsmessig og økonomisk, noe som blir satt pris på av både oppdragsgiver, utførende håndverker og ikke minst av sluttkunde.

LAVT ENERGIFORBRUK
God isolasjon er avgjørende for å holde jevn temperatur og energiforbruket nede i bassenger, derfor er bassengblokka svært godt egnet til dette formålet.

Thermomurbassenget kan bygges både med og uten tilbakefylling. Utvendig over terreng kan Thermomuren pusses eller kles med panel. Byggesystemet er fleksibelt, og det er fullt mulig å bygge basseng med odde vinkler eller avrundede vegger dersom man ønsker det.

Uansett hvilken serie som benyttes er Jackon Thermomur® et miljøvennlig valg. God og riktig isolasjon minimerer oppvarmingsbehovet, og selve materialet – EPS – er et resirkulerbart naturprodukt som det koster lite energi å produsere. Isolasjonsevnen i Thermomur® er unik nettopp fordi EPS består av 98% luft.

PS! Husk riktig skjæreverktøy når du jobber med EPS. Da slipper du blant annet utslipp i naturen. BEWI kan tilby batteridrevet skjærebrett.

Mer om produktet Thermomur©

Thermomur©

Thermomur© er et byggesystem basert på formstøpte blokker av ekspandert polystyren (EPS), Jackopor®.

Teknisk Godkjenning
Monteringsanvisning Thermomur 350, 350 HD og 250x
Monteringsanvisning Thermomur 450
Monteringsanvisning Thermomur Bassengblokk
BIM
EPD