Reduser energiforbruket: Erstatt trevirke med isolasjon

Dato: 23 Mar 2022

Jackopor Plank er lengder av trykksterk, skrufast EPS som kan erstatte trevirke i en rekke sammenhenger.

Jackopor Plank er et resultat av Jackons kontinuerlige forskning og nytenkende produktutvikling. Den er produsert i ekstra hard Jackopor EPS, med en densitet på godt over 100 kg/m3.

Den høye densiteten betyr at Jackopor Plank er skrufast og tåler minimum 100 kg i uttrekk. Ved bruk av Jackopor Plank til innfesting av dører og vinduer i Thermomur vil man eliminere problemet med kuldebroer og redusere energiforbruket i bygget betraktelig. Den er dessuten sterk nok til å tåle støpetrykk, og kan utmerket godt erstatte trevirke til en rekke bruksområder.

I mange sammenhenger der man vanligvis benytter 36x148 mm trevirke, vil Jackopor Plank 150 mm være en fullgod erstatning. Jackopor Plank er formstabil, meget lett i vekt og lett å skjære og tilpasse, samtidig som man har fordelen av å få alt til byggeplass på samme leveranse. Med lambdaklasse 35 vil man unngå kuldebroer, og Jackopor Plank er derfor velegnet som nedre del av dobbel bunnsvill.  

Jackopor Plank produseres i lengder på 2,4 m, og selges i stk. De kappes enkelt ned til riktig lengde med glødetråd eller vanlig sag.

Planken produseres i 4 ulike typer, tilpasset de ulike Thermomur-seriene. Velger man Jackopor Plank 150 mm, vil den passe inne i kjernen på alle Thermomur-serier med 150 mm kjerne. De andre typene er produsert i de ulike Thermomur-blokkenes fulle bredde. Slik oppnår man full fleksibilitet ift. plassering ved innfesting av dører og vinduer.

Jackopor Plank 150 mm: Passer som smyglist og endekile til alle Thermomur- serier med 150 mm kjerne. Kan fungere som erstatning for 36x148 mm trevirke.

Jackopor Plank 350 mm: Totalbredde 350 mm. Kjerne 150 mm. Passer til Thermomur 350 og fungerer som smyglist i Thermomur-blokkens fulle bredde.

Jackopon Plank 350HD: Totalbredde 350 mm. Kjerne 200 mm. Passer til Thermomur 350HD og fungerer som smyglist i Thermomur-blokkens fulle bredde.

Jackopor Plank 450: Totalbredde 450 mm. Kjerne 150 mm. Passer til Thermomur 450 og fungerer som smyglist i Thermomur-blokkens fulle bredde.