Riktig lys til riktig tid

Dato: 12 Nov 2018

“Human centric lighting” (HCL) er et begrep som understreker at lysets fargetemperatur er en viktig faktor som påvirker vår døgnrytme, daglige adferd, humør og velvære. Carlo Gavazzi’s styresystem gir deg riktig lys til riktig tid.

Med DALI T8 lysstyring og “Tunable White” teknologi kan fargetemperaturen justeres i henhold til våre biologiske, fysiologiske og psykologiske behov døgnet rundt. Kaldhvite farger øker energinivået og virker oppkvikkende. Varme farger virker avslappende og beroligende. Med vårt system kan man sette sitt personlige preg på belysningen, og styre fargetemperaturer helt opp til 6500 Kelvin (K)I alt fra boliger til store offentlige bygg stilles det store krav til riktig belysning. Belysningen kan styres og reguleres ved hjelp av sensorer for bevegelse og tilstedeværelse, lux-målere eller med kalender-/klokkefunksjon. For best mulig utnyttelse av energiforbruket og god komfort, kan styring av lys, temperatur og solskjerming kombineres.


Utdanning
Raskere oppvåkingstid, motvirker tretthet, øker fokus og forlenger konsentrasjonstiden, noe som igjen bedrer prestasjons- og læringsevne.


Kontormiljøer
Øker motivasjon og trivsel. Forlenger konsentrasjonstiden, og gir bedre energinivå og prestasjonsevne.


Varehandel
Påvirker psykologiske faktorer. Riktig fargetemperatur fremhever produkter og omgivelser for å øke oppmerksomhet og kjøpelyst. Dagslystiden kan forlenges slik at kunder holder seg opplagte og får en god handleopplevelse.


Helsesektoren
Sørger for en naturlig døgnrytme. Gir høyere aktivitetsnivå på dagtid, bedrer søvnrytme og søvnkvalitet. Velværet øker, og videre kan inntak av sovemidler og antidepressiva reduseres, samt gi kortere rekonvalsenstid.
Les mer om ”Tunable White” og DALI lysstyring:
Les mer om ”Smart Building” styresystem:

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår
utstillerliste