Optimal styring av ventilasjonsanlegg reduserer energiforbruket

Dato: 9 Des 2020

Ventilasjonsaggregatet er en av de store energiforbrukerne i et bygg. Optimal styring av ventilasjonsanlegg kan redusere energiforbruket vesentlig.

Med optimal styring av ventilasjonsanlegg kan energiforbruket reduseres vesentlig. I dag står det fortsatt mange ventilasjonsaggregater som ikke er hastighetsregulert. Ventilasjonsaggregatet er en av de store energiforbrukerne i et bygg. Kjører man full fart på viftemotorene uten å hastighetsregulere bruker man unødvendig mye energi.

Carlo Gavazzi leverer frekvensomformere for styring av bl.a. ventilasjonsaggregater. Disse kan lett integreres da styring skjer via standard I/O eller busbasert kommunikasjon for integrering mot SD-anlegg etc.

Med hastighetsregulering ved hjelp av frekvensomformer optimalisere du aggregatet og reduserer energi- og vedlikeholdskostnadene betydelig. I tillegg til lavere driftskostnader vil du samtidig få mindre støy fra ventilasjonen.

Vi leverer også en rekke klimatiske givere og regulatorer for styring og regulering av ventilasjonsanlegget, samt energimåleutstyr.Last ned brosjyre her: