Installasjon av systemer for energioppfølging

Dato: 13 Sep 2019

Installasjon av energioppfølgingssystemer (EOS) medfører ofte en rekke utfordringer.

Utfordringer

Ofte er tilgjengelig plass for måleutstyr svært begrenset, måleutstyr må ofte monteres med spenningssatt anlegg, det er behov å benytte eksisterende LAN (Ethernet) for overføring av data til SD anlegg, det må benyttes GSM/GPRS eller trådløs forbindelse mellom deler av installasjon, osv.


Gode tekniske- og kostnadseffektive løsninger

Basert på vårt store leveringsprogram kan vi tilby gode tekniske- og kostnadseffektive løsninger for å kunne dekke de fleste behov. Leveringsprogrammet består blant annet av et konsept basert på fleksible delbare strømtransformatorer. Disse er svært velegnet for installasjoner der det ikke er plass for konvensjonelle strømtransformatorer.


Energidata

Med hensyn til innsamling, logging, bearbeiding og presentasjon av energidata, kan vi tilby gunstige løsninger basert på vår controller UWP30. Dette er en kompakt modulær enhet med RS485 og LAN (Ethernet) grensesnitt. UWP30 kan via RS485 eller LAN kobles til inntil 128 målere eller nettanalysatorer, og kan benyttes som datalogger eller Gateway mot for eksempel BACnet. Integrert web-server gir tilgang til historiske verdier, og det foreligger muligheter for eksport av data samt å sende disse på e-post.