Er varmestyringen klar for vinteren?

Dato: 12 Sep 2017

Med optimal styring av varme kan energiforbruket til oppvarming reduseres vesentlig. Solid State styring fra Carlo Gavazzi basert på innovativ teknologi gir deg en pålitelig styring med svært lang levetid.

Til varmestyring benyttes ofte mekaniske kontaktorer. Ulempen med disse, er at de som følge av elektrisk og mekanisk slitasje har en begrenset levetid. Dette medfører at det er nødvendig med rutiner for periodisk utskiftning. Solid State relèer har ingen bevegelige deler, og er derfor ikke utsatt for den samme slitasjen. I tillegg til lang levetid, er en av fordelene med SSR at man får en lydløs kobling. En annen fordel er at det er mulig å koble laster som for eksempel strålevarme med en svært kort syklustid. Kobling av last skjer i spenningens nullgjennomgang, noe som begrenser høye innkoblingsstrømmer og forhindrer støy på nettet.

Carlo Gavazzi er en av Norges største leverandører av Solid State relèer. Vårt brede produktsortiment omfatter 1-fase og 3-fase utførelser for maks. last inntil 90A. Med hensyn til styresignal, har vi både "ON/OFF" utførelser som kan styres med for eksempel 24VAC/DC eller 230VAC, og utførelser med proporsjonal utgang for styresignal 4-20mA eller 0-10VDC.


Solid State relèer (SSR) benyttes ofte på HVAC-systemer, plast-, emballasje- og næringsmiddelproduksjon og benyttes primært i forbindelse med temperaturstyring. Et annet anvendelsesområde er betjening av motorer med hyppig start/stopp. Vi kan også tilby SSR som er velegnet for styring av motoriserte spjeld i HVAC-systemer.


Se mer informasjon:


RG-serien 1-fase

RG-serien 3-fase

Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til.
Les mer...

OK, jeg forstår