Dekton® Onirika - et møte mellom natur, design og banebrytende teknologi

Dato: 12 Sep 2022

Dekton® Onirika er et designsamarbeid mellom det globale konsernet Cosentino og det anerkjente, internasjonale interiørdesignhuset, Nina Magon. Resultatet er basert på ønsket om å skape en særegen, internasjonal, aktuell og unik kolleksjon av bærekraftige overflater for arkitektur og design.

Inspirasjonen til den nye kolleksjonen er mangfoldet av det alltid aktuelle marmoruttrykket og en livsstil som krever ro, bekymringsløshet og ettertanke. Dette er oversatt til åtte dristige, karakteristiske farger: Awake, Lucid, Somnia, Neural, Trance, Vigil, Daze og Morpheus, som alle representerer grunnidéene til begge merkevarene: Bærekraft, fremtidsrettet tankegang, innovasjon og tidløs eleganse.

Dekton® Onirika representerer en reise inn i en drømmeverden der grensene mellom drøm og virkelighet viskes ut. 

• Neural er en kombinasjon av eleganse og struktur som skaper et rolig og balansert interiør. Med fine, lyse mønstre på tvers av den marmorerte designen, skaper Neural et drømmende, hvitt nettverk som naturlig smelter inn i lyse, nøytrale interiører med myke strukturer, lyse farger og detaljer av naturlig tre og metall.

• Lucid har et mangfold av nyanser, refleksjoner og fargeglimt som skaper et nedtonet fargespill som er en elegant match til naturlig tre, nordiske gråtoner, frostet glass og gylne detaljer.

               o Morpheus – er den matte Dekton® Velvet-versjonen av Lucid, som er høyglans XGloss.

• Awake er en nytolkning av den eksklusive natursteinen, Paonazzo, med sterke kornmønstre i delikate gråtoner, elegante, oksiderte terrakottafarger og diskrete blekkaktige blåtoner. Awake er vakker med hvitt, nøytralt interiør, lyst tre og gylne interiørdetaljer.• Trance har varme, fine linjer som fargemessig beveger seg mellom oksiderte naturtoner og brente, gylne nyanser. Et levende design som fungerer flott i kombinasjon med varme nyanser som oljet eik og valnøtt – og ikke minst varme, gylne toner som brun messing.• Somnia har fascinerende varmbrune og rene hvite detaljer som smelter inn i sterke linjer og skaper et rent og nedtonet utseende. Somnia er perfekt for varmt, mørkt interiør, naturlig tre og polerte metalloverflater som f.eks kobber.• Vigil gjenskaper den karakteristiske Calacatta-strukturen med sterke kornmønstre i et mangfold av gråtoner med undervurderte, gylne kontraster. En klassisk farge som er lett å kombinere med både varme og kjølige farger, tre, metall og råbetong.

               o Daze – er den matte Dekton® Velvet-versjonen av Vigil, som er høyglans XGloss

Onirika kombinerer det poetiske og unike uttrykket til naturstein med de høyteknologiske egenskapene som kjennetegner Dekton®. Som den flyktige, flytende drømmen vi fanger, husker og kontrollerer med tankene våre når vi våkner. Kolleksjonens navn, Onirika, refererer til den overdådige inspirasjonen som oppstår når de to verdenene møtes i marmorfarger som fanger øyet og tilfører en designverdi som umiddelbart oppleves og føles – men som ikke kan forklares fullt ut.

- I mitt samarbeid med det interne produktutviklingsteamet, fikk vi raskt en forståelse av at målet ikke var å etterligne eksisterende naturstein. Med den innovative Dekton®-teknologien kan vi skape og utvikle våre egne farger og teksturer og gi nytt liv til noe som er unikt, vakkert og uerstattelig. Målet med Onirika er å vise allsidigheten som Dekton® representerer. Nå drømmer vi om at designere, arkitekter og private interiørentusiaster over hele verden skal oppleve at Dekton® er mye mer enn en book matchet benkeplate, men kan også brukes til vegger, tak, fasader, gulv, uterom og mer, forteller Nina Magon.

Om Dekton® by Cosentino
Dekton® fra Cosentino er en innovativ og ultrakompakt karbonnøytral overflate for arkitektur- og designverdenen. Produsert med den eksklusive Particle Sintering Technology (PST), en innovativ ultrakompresjonsprosess, er Dekton® en sofistikert blanding av råmaterialer som brukes til fremstilling av glass, porselensfliser og kvartsoverflater.

Den har avanserte tekniske egenskaper, som eksepsjonell motstand mot ultrafiolette stråler, riper, flekker og termisk påvirkning, og har en svært lav vannabsorpsjonshastighet. Videre er den i stand til å gjenskape alle typer materialer med et høyt kvalitetsnivå, og den er produsert i store formatplater (på opptil 320 cm x 144 cm) og i fem forskjellige tykkelser (0,4 cm, 0,8 cm, 1,2 cm, 2 cm og 3 cm). Det er den perfekte overflaten for både innendørs og utendørs bruk: fasader, gulv, kledninger, benkeplater, servanter, etc.  I sin forpliktelse til bærekraft og sirkulær økonomi, er de ulike Dekton®-fargene laget med avfallsmaterialer fra produksjonsprosessen, som blir gjenbrukt og får et nytt liv. Siden 2016 er Dekton® by Cosentino EPD-sertifisert. I 2020 oppnådde Dekton® Carbon Neutral-produktsertifiseringen for hele fargeporteføljen, og skilte seg ut som den eneste vugge-til-grav karbonnøytrale overflaten. Dekton®-merket tilbyr 25 års garanti.

Referanseprosjekter Cosentino

Scandic Strandpark Hotel

Scandic Strandpark Hotel

Nybygg | Tårnby | 566 mio.kr

Nybygg . Selve byggingen startet april 2018 med en beregnet byggeperiode på 3...

Brittania Hotell

Brittania Hotell

Inv. reparasjon | Trondheim | 750 Mnok

Inv. reparasjon av hotell/restaurant som består av en bygning i Trondheim med...

Busted

Busted

Tilbygg | Silkeborg | 3-5 Mio.Kr

Tilbygg av forretninger/senter i Silkeborg på 2 etasjer. Selve byggingen star...

Studio Lindhjem